Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Başkan Vekili Güral organ bağışına destek istedi

        (Fotoğraflı)

        TEKİRDAĞ (İHA) - Süleymanpaşa Belediye Başkan Vekili Gülferah Güral, organ bağışı ile ilgili düzenlenen konferansta, organ bekleyen hastalar için destek istedi.

        Süleymanpaşa Belediyesi, Tekirdağ Tabip Odası, Tekirdağ Eczacı Odası, Tekirdağ Diş Hekimleri Odası ve Tekirdağ Veteriner Hekimler Odası işbirliğinde organ bağışı konusunda "Her an organ bağışına ihtiyacınız olabileceğini hiçbir zaman unutmayın" adıyla konferans düzenlendi.

        Tekirdağ Eczacı Odası Konferans Salonu'nda gerçekleşen konferansta Uzman Doktor Ebru Atilla, organ bağışının önemi, ülkemizde organ bağışı bekleyen hastalar, organ bağışının aşamaları, nakil işleminin nasıl gerçekleştirildiği, organ bağışçısı olmak için yapılması gerekenleri katılımcılarla paylaştı.

        "Bir gün siz de organ bağışına ihtiyaç duyabilirsiniz"

        Konferans sonunda Süleymanpaşa Belediye Başkan Vekili Gülferah Güral, Uzman Doktor Ebru Atilla'ya değerli paylaşımlarından dolayı teşekkür ederek çiçek takdim ederken; "Organ bağışı beyin ölümümüzün gerçekleşmesinin ardından organlarımızın ihtiyacı olan hastalarda yaşaması demek. Dinen yanlış olduğunu düşünen insanlar için altını çizmek istiyorum. Konferansta da belirtildiği gibi Diyanet İşleri Başkanlığı da Din İşleri Yüksek Kurulu da organ bağışını destekliyor. Geçtiğimiz yıl organ bağışı ile ilgili düzenlediğimiz konferans sonrasında benden organ bağışına destek olmak için tüm organlarımı bağışlamıştım. Ülkemizde 70 bin organ bağışı bekleyen vatandaşımız var. Herkesin bu konuya duyarlılık göstermesi gerektiğini düşünüyorum. Bir gün siz de organ bağışına ihtiyaç duyabilirsiniz" ifadelerini kullandı.

        (HLD-MEF-Y)

        24.11.2016 16:22:49 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Tekirdağ haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Tekirdağ Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler