Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Gaziantep'te otobüs beklemeye son

        - Büyükşehir'den otobüslere yeni hat

        (Fotoğraflı)

        GAZİANTEP (İHA) - Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, ulaşımında yaşanan sıkıntıları en aza indirmek amacıyla yeni hatlar oluşturdu.

        Ulaşımdaki sıkıntıları asgariye indirmek için çalışmalarını sürdüren Büyükşehir, yol, köprülü kavşak, sola dönüş yasaklarının yanı sıra bazı bölgelere yeni hatlar açarken, bazı hatları da uzattı.

        Bu kapsamda düzenleme yapılan hatlar şöyle:

        "B36 Hattı Yeni Yazı Köyü'ne kadar uzatıldı. B63 Karataş-Yukarıbayır-Karşıyaka-Gazikent-GATEM Kunduracalar Sitesi yeni hat açıldı. B67 Mavikent-Karataş2-Çocuk Hastanesiyeni hat açıldı. B41 Karataş 2 Bölge tramvay aktarma Yaren Sitesi ve Güneykente uzatıldı. B65 İstasyon-Balıklı-İnönü Cad.-Cumhuriyet-TÜRGEV Kız Öğrenci Yurdu-Çocuk Hastanesi-GASKİ Göleti-Gaziantep Huzurevi yeni hat açıldı. B73 Yukarı İmolar-Seymenli-Çamurlu-Karayusuflu-Ilıcak-Başak-Güllü-Taşlıoba-Gedikkuyu-Koçlu-Tekirsin-Kızıkhamurkesen-Akçaburç-Akçagöze-İncesu-Kayaönü-İstasyon hatuzatıldı. B79 Gazikent-Kırsal terminal-Üniversite-Karataş 1-Mavikent-Şahinbey Sanayi Sitesi yeni hat açıldı. B80 Gazikent-Kırsal Terminal-Üniversite-Karataş 2 yeni hat açıldı."

        Otobüsüm Nerede

        Bin 897 durakta 136 hatta ve 885 araçla hizmet veren Büyükşehir Belediyesi, ayrıca, tramvay ve duraklarında da yeni düzenlemeler yaptı. Bu arada belediye, vatandaşa kolaylık olsun diye mart ayından itibaren otobüs duraklarında "otobüsüm nerede" uygulamasını başlattı. Vatandaşlar internet vasıtasıyla akıllı cep telefonlarına İOS ve android uygulamasını indirmeleri gerekiyor. Bu uygulama ile hangi otobüsün hangi durağa ne zaman geldiğini kolayca öğrenebiliyor.

        Akıllı Durak

        Yine, Ulaştırma Planlama ve Raylı Sistemler Daire Başkanlığı tarafından hizmete giren "Akıllı Durak" ile yolcular bilgilendiriliyor. Otobüs durağında bekleyen bir yolcuya, elektronik tabela ile hangi otobüsün kaç dakika sonra durağa geleceği ve nereye gideceği bilgisi veriliyor. Bu vesile ile yolcu gideceği yerin bilgisini öğrenerek ona göre bekliyor.

        Yapılan düzenlemeler ve yeni hatlarla günlük yolcu taşıma kapasitesini yükselten Büyükşehir, bu çerçevede günlük 427 bin 189 yolcuya hizmet veriyor.

        (BRN-AOA-Y)

        24.11.2016 16:33:18 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Gaziantep haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Gaziantep Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler