Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        19 Öğretmen mesleğe adım attı

        (Fotoğraflı)

        Ali Yıldız

        DÜZCE (İHA) - 24 Kasım Öğretmenler Günü Düzce'de de törenlerle kutlandı. Anıtpark'ta düzenlenen çelenk sunumunun ardından gençlik merkezinde kutlama programı gerçekleştirildi.

        Gençlik Merkezinde Cumhuriyet Anadolu Lisesi'nin hazırladığı programa Vali Zülkif Dağlı, İl Jandarma Komutanı Yılmaz Özdemir, Emniyet Müdürü Hüseyin Deniz, Vali yardımcıları, İl Milli Eğitim Müdürü Murat Yiğit, daire müdürleri, okul idarecileri ve öğretmenler katıldı.

        Saygı duruşunda bulunulması ve istiklal Marşının okunmasıyla başlayan programda açılış konuşmasını yapan İl Milli Eğitim Müdürü Murat Yiğit, nitelikli ve bilgili insan yetiştirmenin yolunun eğitimden geçtiğini söyledi.

        Yiğit, "Bu ortamda ayakta kalmaya çalışan uluslar kendi ulusal kültürlerini koruma ve diğer ülkelere kabul ettirme çabası içerisindedir. Bu zor ortamda Türk milleti olarak ayakta kalmak, 2023 vizyonunu başarmak, büyük millet büyük devlet olmak için üretimin ve tüketimin öznesi olan insanlarımızı niteliklerle donatmalıyız . Nitelikli insan bilgili insan demektir, bilgili insan yetiştirmenin tek yolu ise eğitimden geçmektedir. Nitelikli insan yetiştirme de hiç şüphe yok ki en önemli meslek grubu öğretmenliktir. Öğretmenlik mesleği çağlar boyunca önemini kaybetmeden günümüze kadar gelmiştir" dedi.

        Vali Zülkif Dağlı törende yaptığı konuşmada, öğretmenlerin önemli bir görev üstlendiğini vurguladı, Düzce'de eğitimle ilgili yapılacak çok iş olduğunu belirtti.

        Vali Dağlı, "Öğretmenler gününüz kutlu olsun. Herkesin hayatında bir veya birkaç öğretmenin mutlaka izi vardır. Bizi iyiye sevk eden, okumaya yükselmeye ve iyi insan olmaya sevk eden mutlaka hayatımızda öğretmenlerimiz vardır. Hatta bazılarımız için aileden daha yakın olanlar vardır. Anne babadan daha yakın görünür öğretmenler, öğretmenlerimiz hiçbir zaman hayatımızdan, hatıralarımızdan çıkmaz. Bu kutlamalarımız aşkla şevkle devam ediyor ama ilimizde de eğitimle ilgili yapacak çok şeylerimiz var. Bildiğiniz gibi burada da özellikle mesleki eğitim konusunda, diğer eğitim alanlarında hep birlikte öğretmenlerimizle canla başla çalışacağız" ifadelerini kullandı.

        Programda mesleğe yeni başlayan 19 öğretmen ant içerek yemin etti.

        (AY)

        24.11.2016 16:58:32 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Düzce haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Düzce Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler