Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Bandırma'da "Türkçem Ses Bayrağım" konferansı

        (Fotoğraflı)

        İbrahim Aldemir

        BALIKESİR (İHA) - Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi ve Bandırma Gazeteciler Cemiyeti ortaklaşa "Türkçem Benim Ses Bayrağım" adlı bir söyleşi düzenledi. Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Balıkesir İl Temsilcisi Gazeteci Önder Balıkçı'nın moderatörlüğünü yaptığı söyleşiye Türkçe konusunda uzman kişilerden emekli öğretim görevlisi, yazar Feyza Hepçilingirler ve gazeteci yazar Kerim Evren konuşmacı olarak katıldı.

        Söyleşi öncesi Bandırma Gazeteciler Cemiyeti adına konuşan Ozan Ertuğrul, Bandırma Gazeteciler Cemiyeti'nin kamu kurumları ile yaptığı işbirlikler ile şehre ve tüm kamu kurumlarına değer katmayı amaçladığını belirtti.

        Türkçe kullanımında yapılan hatalar tartışılarak, çözüm yollarının arandığı söyleşide ilk olarak emekli öğretim görevlisi ve yazar Feyza Hepçilingirler söz aldı. Türkçenin içinde bulunduğu durumu ele alan Hepçilingirler; "Birçok sorunun altında yanlış dil kullanımı yatmaktadır. Sözgelimi cinayetler, kadına şiddet… Bu sorunların temelinde iletişim sorunu yer almaktadır. Dil değişmektedir ve dil değişimi olağan bir durumdur. Asıl konu İngilizcenin dilimize girmesidir. İngilizce sadece bizim dilimize değil dünyadaki tüm dillere girmektedir. Dilimiz, İngilizce kelimelerin dilimize girmesi nedeniyle kekeme haline gelmektedir" dedi.

        Yapılan dil hataları ile ilgili güncel örnekler paylaşan Hepçilingirler; "Kültürümüzün baş tacı dildir. Türkçeye sahip çıkmakta en büyük görev gençlere düşmektedir. Gençler dilimize sahip çıkmalıdır" diye konuştu.

        Söyleşide ikinci olarak söz alan isim ise gazeteci yazar Kerim Evren oldu. Düşünmenin önemine vurgu yapan Evren; " Düşünen bir toplum olmanın başında okuyan bir toplum olmak yatıyor. Yazar Amin Maalouf'un 'Dünya barışını sağlamanın yolu kitaplardan geçmektedir' sözünde de belirttiği gibi, kelime haznemiz ne kadar genişse ufkumuz o kadar geniştir. Düşünerek yapılan yanlış dil kullanımlarına çözüm bulabiliriz. Türkçemizin içinde bulunduğu yanlış kullanımlardan temize çekilmesi gerekiyor" dedi.

        (İA)

        24.11.2016 19:13:42 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Balıkesir haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Balıkesir Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler