Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Erciş'te 24 Kasım Öğretmenler Günü

        (Fotoğraflı)

        Nihat Çavuşoğlu

        VAN (İHA) - 24 Kasım Öğretmenler Günü Van'ın Erciş ilçesinde de çeşitli etkinliklerle kutlandı.

        Etkinliklerin ilki, Erciş Kaymakamlığı önünde gerçekleşti. İlçe Milli Eğitim Müdürü Erol Şimşek'in Atatürk büstüne çelenk bırakılmasının ardından, idareci ve öğretmenlerden oluşan topluluk depremde hayatını kaybeden öğretmenlerin mezarları ziyaret edilerek kabirlerine karanfil bıraktı. Ardından, Ercişli Emrah Anadolu Lisesi tarafından düzenlenen programa geçildi. Kaymakam Ferhat Kurtoğlu konferans salonunda gerçekleşen programda konuşan Erciş Kaymakamı Mehmet Şirin Yaşar, birlik ve beraberlik mesajları verdi. Kaymakam Yaşar öğretmenlerin gününü de tebrik ederek, "İçinde yaşadığımız sosyal ekonomik koşullardan en fazla siz öğretmenlerimiz etkileniyorsunuz. Gerek özlük hakları konusunda, gerek bir takım haklardan mahrumiyet konusunda sorunlarınızı bizler yönetim olarak biliyoruz. Ancak, ülkemizin içinde bulunduğu genel gidişatın bizlerin bugün yaşatılan sıkıntılarla eş güdümlü olduğunu da unutmamanızı umut ediyoruz. Bizler bu işlerin hiçbir boyutuna bakmayacağız. Çalışırken kendimizi ülkenin gönüllü fedaileri kabul edeceğiz, hamal kabul edeceğiz. Bu hamallığı gelecek nesillerin mutluluğuna huzurunda kapı açacak en önemli hatta beklide en önemli anahtar olduğuna bilerek hareket etmemiz gerekiyor. Bize emeği geçen bütün öğretmenlerin ellerinden öpüyorum. Hayatta olanlara sağlıklı ömürler diliyorum. Vefat edenlerde Allah'tan rahmet diliyorum. İlçemizde görev yapmış ilçenin kalkınmasında kuşaklar, nesiller yetiştiren emeği geçen, emekli ve çalışan öğretmenlerimize de sağlık ve uzun ömürler diliyorum. 1990'lı yıllarda terörle mücadelede birçok arkadaşımızı şehit verdik, Bugün vesilesiyle hepsine Allah'tan rahmet diliyorum. Ülkemizin içinde bulunduğu badireleri çok kısa sürede atlatabilmeyi Allah'tan niyaz ediyorum. Bu konudaki desteğinizi sürekli görmek istiyoruz. Uzun sürede bu nesilleri yetiştirmede sizin göreviniz olduğu kadar her an bu konuyla yükümlüsünüz davranışlarınızda, sözlerinizde ülke aşkını, millet aşkını, bayrak aşkını bir şekilde aşılamanızı talep ediyorum. Başta Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, bütün şehitlerimiz, terörle mücadeledeki şehitlerimizi, gerek Kurtuluş Savaşı şehitlerimizi, gerek eğitim şehitlerimizi, gerekse 2011 yılında yaşadığımız deprem hadisesinde hayatını kaybeden öğretmenlerimizi rahmetle anıyorum. Öğretmenler gününüzü en içten dileklerimle kutuluyorum" dedi.

        Programda ayrıca, genç öğretmenler ile emekli öğretmenler adına yapılan konuşmalardan sonra depremde şehit olan öğretmenlerinin resimlerinin bulunduğu slayt gösterisi de sunuldu. Öğrencilerin şiir ve tiyatro gösterisinin ardından, Ercişli Emrah Anadolu Lisesi öğretmenlerinden oluşan topluluk tarafından çeşitli türkü ve şarkılar seslendirildi. 2015-2016 TEOG sınavlarında dereceye giren okulların müdür ve öğretmenlerine teşekkür belgesi verilmesi ile program sona erdi. Programa, Erciş Kaymakamı Mehmet Şirin Yaşar, Erciş 108. Topçu Alay Komutanı Murat Yalbır, AK Parti Erciş İlçe Başkanı Adnan Aydın, Erciş İlçe Milli Eğitim Müdürü Erol Şimşek, kamu kurum amirleri, öğretmen ve öğrenciler katıldı.

        (NÇ-Y)

        24.11.2016 19:59:50 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Van haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Van Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler