Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Uşak'ta 24 Kasım Öğretmenler Günü

        (Fotoğraflı)

        Ertunç Öztürk

        UŞAK (İHA) - Uşak'ta 24 Kasım Öğretmenler Günü yapılan çeşitli etkinlikler kutlandı.

        24 Kasım Öğretmenler Günü sebebiyle Uşak'ta gerçekleştirilen etkinlikler İl Milli Eğitim Müdürü Bülent Şahin ve beraberindeki öğretmenlerin Atatürk Anıtı'na çelenk koymasıyla başladı. İl Milli Eğitim Müdürü Şahin ve beraberindeki öğretmenler daha sonra Vali Ahmet Okur'u makamında ziyaret etti. Ardından Atatürk Kültür Merkezi'ndeki kutlama programına katılan Vali Okur, eğitimin insanın ömrü boyunca devam eden bir süreç olduğuna, ülkelerin kalkınmışlık ve gelişmişlik düzeyinin okullarda verilen eğitimle doğrudan bağlantılı olduğuna değinerek öğretmenlik mesleğinin önemine vurgu yaptı. Öğretmenlerin yurdun dört bir yanında büyük bir özveri ile çalıştıklarını belirten Okur, "Öğretmenlik mesleği, milletlerin kaderini belirleyen, geleceğini tayin eden, yüce dinimizin de kutsiyet atfettiği ulvi bir meslektir. Aynı zamanda mesleklerin en meşakkatlisi olan öğretmenlik, öğrencilerini kendi evladı gibi görebilmenin hoşgörüsünü gösterebilme maharetidir. Bir milletin çağdaş ülkeler düzeyine erişebilmesi, yenilikçi bakış açısına sahip lider öğretmenlerle, kaliteli ve bilimsel bir eğitimle mümkündür. Bu eğitimi veren siz öğretmenlerimize emanet edilen çocuklarımızı, Türk milletinin milli, ahlaki, insani, manevi ve kültürel değerlerini benimseyen ve yücelten, devletimize ve milletimize karşı görev ve sorumluluklarını bilen vatansever bireyler olarak yetiştirmelisiniz" dedi.

        Vali Okur konuşmasının ardından göreve yeni başlayan öğretmenlerin ant içmesiyle devam etti. Vali Okur Öğretmenler Günü dolayısıyla düzenlenen şiir kompozisyon ve resim yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödüllerini emekli öğretmenlerden Süleyman Çalışkan ile birlikte verdi. AKM'de gerçekleştirilen tören müzik dinletisi ve resim sergisi ile son buldu.

        (EÖ-MB-Y)

        24.11.2016 20:06:17 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Uşak haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Uşak Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler