Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Kadına yönelik şiddetle mücadele Bornova'da tartışıldı

        (Fotoğraflı)

        İZMİR (İHA) - Bornova Belediyesi, kadına yönelik şiddete, "25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü" kapsamında düzenlediği söyleşi ile dikkat çekti. Ege Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Kadın Çalışmaları Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Şerife Yalçınkaya ve İzmir Barosu avukatlarından Funda Ekin'in konuşmacı olduğunu söyleşide; dilin şiddeti, yasalarda güncel değişiklikler ve kadın örgütlülüğü gibi konular tartışıldı. Bornova Belediyesi Nikah Salonu'ndaki söyleşinin dinleyicileri arasında Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila da vardı.

        "25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü" kapsamında düzenlenen "Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele ve Yasal Süreçler" başlıklı söyleşi, Bornova Belediyesi Nikah Salonu'nda gerçekleştirildi. Ege Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Kadın Çalışmaları Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Şerife Yalçınkaya ve İzmir Barosu avukatlarından Funda Ekin'in konuşmacı olduğunu söyleşide dilin şiddeti, yasalarda güncel değişiklikler, kadın örgütlülüğü gibi konular tartışıldı. Kadınların konuştuğu etkinlikte Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila da protokolde değil, arka sıralarda dinleyicilerin içerisindeydi. Anneler salondaki söyleşiyi dinlerken, minikler başka bir salonda çocuk gelişim uzmanları eşliğinde keyifli anlar yaşadı.

        "Kadına uygulanan şiddet sadece fiziksel değil"

        Doç. Dr. Şerife Yalçınkaya, hem konuşma hem de yazı dilinin içerdiği şiddeti anlattı. "Tarlanın taşlısı kadının saçlası, gül dalından odun, beslemeden kadın olmaz" gibi atasözlerinin bile genel anlamda kadına bakışımızı çok net bir şekilde ortaya koyduğu ifade eden Yalçınkaya, "Tribünlerde atılan sloganlardan, kamu kurumlarındaki tabelalara; kullandığımız dil o kadar yaralayıcı ve fiziksel şiddet görmekle eşdeğer olabiliyor. Ama ne yazık ki, kanun önünde kanıtlanabilirliği daha zor" dedi.

        "Kazanımlarımızı kaybediyoruz"

        Son günlerin en çok tartışılan ve tepkiler sonucu geri çekilen Cinsel İstismar Yasa Tasarısı'na değinen Av. Funda Ekin ise "Son 10 yıldır hukuk alanında yapılan düzenlemelerle kadınlara yönelik kazanımlar ilgili büyük kayıplar yaşadık. Ne yazık ki günümüzün bakış açısı kadını evde görüyor" ifadelerini kullandı.

        "Başkan Atila en büyük destekçimiz"

        Bornova Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürü Gülçin Gönençer de, geçen hafta sonu Bornova Büyükpark'ta İzmir'in dört bir yanından gelen yüzlerce kadının katılımıyla oluşturdukları femine (kadın işareti) ile kadının gücünü gösterdiklerini hatırlattı. Gönençer, "Birarada olursak çok daha güzel şeyler yapacağımıza inanıyorum. Bu anlamda biz kadınlara her zaman destek olan Başkanımız Olgun Atila'ya teşekkür ediyorum" dedi.

        "Bir arada olmamız çok önemli"

        Bornova Belediyesi Meclis Üyesi Sultan Tuzlacı ise "Kadına yönelik şiddeti konuşuyor olmak bile bir kadın olarak gerçekten içimi acıtsa da burada bir arada olmamız kadın dayanışması ve gücünü ortaya koyması açısından çok önemli. Yaşasın kadın dayanışması ve gücü" diye konuştu.

        Katılımcıların da söz aldığı söyleşide soru-cevaplarla gündeme ilişkin konular tartışıldı.

        (MY)

        25.11.2016 10:09:06 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm İzmir haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. İzmir Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler