Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Başkan Uyar, gastronomi zenginliğini anlattı

        (Fotoğraflı)

        İZMİR (İHA) - Urla Belediyesi tarafından Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü Binasında Ege ve Dokuz Eylül Üniversitesi Akademisyenleri tarafından verilen "Geleneksel Gıda İşleme Yöntemleri Kursu" bugün sona erdi.

        Urla Belediye Başkanı ve aynı zamanda Gıda Mühendisi olan Sibel Uyar'da kursun son dersine giderek kursiyerlere "Urla Yarımadasının Gastronomi Zenginliği Geleneksel Gıdalarımız ve Mutfak Kültürümüz"ü anlattı. "Nineden Toruna Sağlıklı Beslenme", "Urla'nın Gastronomi Zenginliği", "Urla Zeytini", Urla Bağları ve Üzümleri", "Urla'nın Otları ve Tıbbi Bitkileri" ve "Enginar"ı gibi konulara değinen Başkan Sibel Uyar; "Her yöreden karışmış bir kültürümüz var. Bu da doğal olarak soframıza yansıyor. Bizler kültürümüze sahip çıkmalıyız. Turizm sadece deniz, kum, güneş değildir. Gastronomi turizmi de o yöre için ayrı bir öneme sahiptir. Enginar Festivalimizle Urla'mızın gastronomi turizmini canlandırdık. İlk Enginar Festivali dediğimde, enginarın festivali mi olur dediler. Ama ben ayın ikisinde Türkiye'nin en iyi festivali seçilen "Enginar Festivali" ödülünü almaya gideceğim" şeklinde konuştu.

        Gelen kursiyerler ise, "Bizlere belediyenin çok destekleri oluyor. Açılan bu kurslar bizler için çok iyi oldu. Biz bu kursların devamını istiyoruz" dediler. Başkan Uyar'da, siz yeter ki talep edin. Bizler elimizden geldiğince yapmaya çalışacağız" dedi.

        Sunumun ardından da Urla Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürü ve aynı zamanda Gıda Mühendisi olan Derya Çağan, kursiyerlere turşu yapımını uygulamalı bir şekilde anlatarak, birçok sebzenin karışımından turşu yaptı.

        (MY)

        25.11.2016 10:33:04 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm İzmir haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. İzmir Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler