Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Fen Lisesi'nde egzersizli eğitim

        (Fotoğraflı)

        Adnan Aci

        SAMSUN (İHA) - Samsun'un Vezirköprü ilçesinde Hatice Kemal Kayalıoğlu Fen Lisesi öğrencileri ve öğretmenleri "Sağlık İçin Egzersiz" etkinlikleri düzenledikleri bildirildi.

        Etkinliğin amacının okulda öğrencilerin sağlıklı beslenme ve hareketli yaşam konularında teşvik edilmesi ve bu konuda yapılan etkinlikler ile okul ortamı ve öğrenci sağlığının geliştirilmesi "Beslenme Dostu Okul Projesi" kapsamında "Sağlık İçin Egzersiz" etkinliklerini devam ettiği belirtildi. Hava koşullarının uygun olduğu günlerde okul bahçesinde tüm öğrencilerin ve öğretmenlerin toplu halde egzersiz hareketlerini yaptığı, öğrencilerin her zaman her yerde egzersiz yapmalarını teşvik etmek ve göstermek amacıyla uygulanan etkinlik öğrenciler tarafından benimsendiği kaydedildi.

        "Beslenme Dostu Okul Planı" hazırlanmış ve planda amaç, hedefler ve etkinlikler belirlendiği, Beslenme Dostu Okul Planı'nın benimsenmesi ve yaygınlaştırılması konusunda çalışmaların yapıldığı, beden eğitimi öğretim programı doğrultusunda yaş, cinsiyet ve kültürel açıdan uygun fiziksel aktivite eğitimi, etkin şekilde verildiği, sağlıklı beslenme ve hareketli yaşam konularında ulusal/uluslararası gün/haftaların etkin olarak kutlandığı, okul bahçesinin oyun oynama, koşma gibi etkinliklere uygun olarak düzenlendiği öğrenildi.

        (ACİ-SLH-Y)

        25.11.2016 10:50:20 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Samsun haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Samsun Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler