Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Kulu'da 24 Kasım Öğretmenler Günü törenle kutlandı

        (Fotoğraflı)

        Ömer Keleş

        KONYA (İHA) - Konya'nın Kulu ilçesinde 24 Kasım Öğretmenler Günü düzenlenen etkinliklerle kutlandı.

        İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Kulu Kapalı Spor Salonu'nda gerçekleştirilen kutlamalar saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başladı. Programa, İlçe Garnizon Komutanı Mustafa Erkaraman, İlçe Milli Eğitim Müdürü Sultan Ahmet Kaymak, Emniyet Müdürü Vekili Karakol Amiri Yahya Et, AK Parti İlçe Başkanı Mehmet Talayhan, çok sayıda eğitim camiasından okul idarecileri ve öğretmenler katıldı.

        Programda konuşan İlçe Milli Sultan Ahmet Kaymak, "Öğretmenin hem rehber hem marangoz hem mimar olmasından dolayıdır ki, bir öğretmenin özverili sabır ve gayretleriyle mükemmel bir çocuk yetişir. İşte öğretmenin yüceliği, çocuğun dinine, vatanına ve milletine yararlı kişilikte yetiştirme özverisinde gizlidir. Şair Necip Fazıl Kısakürek, 'öğretmen insanın mimarıdır. Yetişen bir öğrenci annesinden ve babasından çok öğretmenin eseridir' diyor. Yani çocukların yetişmesinde biz öğretmenlere büyük görevler düştüğünü ifade etmektedir. 684 öğretmenle 10 bin 319 öğrenciye eğitim ve öğretim hizmeti vermekteyiz. Yükümüzün ağır olduğunun farkındayız. Yükümüz çok ağır. 24 Kasım öğretmenler günümüzü saygıyla kutluyorum" dedi.

        Spor salonunda öğretmenlere verilen akşam yemeğinin ardından devam ederek Ankara'dan gelen Türk Halk Müziği Sanatçıları Mehmet Eroğlu ve Emrah Başaran klasik Türk halk müziklerinden şarkılar seslendirdi.

        (ÖK-ÖS-Y)

        25.11.2016 11:32:55 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Konya haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Konya Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler