Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Dragos Musiki Derneği THM Ödüllü Ses Yarışması sonuçlandı

        (Fotoğraflı)

        İSTANBUL (İHA) - Kartal'da düzenlenen Türk Halk Müziği (THM) Ödüllü Ses Yarışması sonuçlandı. 11 finalistin yarıştığı yarışmada Samet Durukan birinci oldu.

        Kartal Belediyesi ve Dragos Musiki Derneği işbirliği ile bu yıl dördüncüsü düzenlenen Türk Halk Müziği Ödüllü Ses Yarışması sonuçlandı. Kartal Hasan Ali Yücel Kültür Merkezi'nde düzenlenen final gecesine Kartal Belediyesi Başkan Yardımcısı Ali Apaydın, Cumhuriyet Halk Partisi Kartal İlçe Başkan Yardımcısı Özer Aydın, Kartal Belediyesi Meclis Üyesi Mehmet Tirgil, Belediye Başkan Danışmanı Haydar Oğuz, Dragos Musiki Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Serdar Taştanoğlu, Kartallı vatandaşlar, sanatçılar ve yarışmacıların aileleri katıldı. Yarışmanın birinciliğini Samet Durakan adlı genç sanatçı kazandı.

        11 finalistin katıldığı ve TRT sanatçıları ve Türk Halk Müziği'nin güçlü seslerinin 'jüri' olarak görev aldığı yarışmada, birinciliğe Samet Durukan, ikinciliğe Simge Aktekeli, üçüncülüğe Cansu Koç layık görüldü. Her finalistin birer türkü seslendirdiği yarışmada jüri üyeleri de birer eser seslendirdi. Ödül törenin ardından Dragos Musiki Derneğinin Kurucusu ve Yönetim Kurulu Başkanı Serdar Taştanoğlu, katkılardan dolayı Kartal Belediyesi Başkan Yardımcısı Ali Apaydın'a çiçek takdim etti.

        Kartal Belediyesi Başkan Yardımcısı Ali Apaydın, "Birbirinden değerli genç sanatçı arkadaşlarımızla birlikte olmaktan mutluluk duyuyorum. Bize bugün müzik ziyafetini yaşatan tüm arkadaşlarımızı birinci olarak görüyorum. Böylesine güzel sesleri dinlememize olanak sağlayan Kartal Belediye Başkanımız Sayın Op. Dr. Altınok Öz başta olmak üzere, Dragos Musiki Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Serdar Taştanoğlu'na ve jüride bulunan değerli sanatçılarımıza teşekkürlerimi sunuyorum. Baş öğretmenimiz Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün ve bütün öğretmenlerimizin Öğretmenler Günü'nü kutluyorum" dedi.

        (HB-SÜ-MK-Y)

        25.11.2016 11:44:20 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm İstanbul haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. İstanbul Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler