Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Kartal Belediyesi'nden liselerarası robot tasarım yarışması

        (Fotoğraflı)

        İSTANBUL (İHA) - Kartal Belediyesi, elektrikli-elektronik atıkların geri dönüşümüne dikkat çekmek, öğrencilerin bilgi ve becerilerinin çevre temalı etkinlikler aracılığı ile geliştirilmesine katkıda bulunmak amacıyla "Liseler Arası Robot Tasarım Yarışması" düzenliyor.

        Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz, çocuk ve gençlerin çevre bilincini geliştirmek amacıyla  onları geri dönüşüm konusunda teşvik edici çalışmalar yapmaya devam ediyor. Bu doğrultuda Kartal Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü, elektrikli-elektronik atıkların geri dönüşümüne dikkat çekmek, öğrencilerin bilgi ve becerilerinin çevre temalı etkinlikler aracılığı ile geliştirilmesine katkıda bulunmak amacıyla "Liseler Arası Robot Tasarım Yarışması" düzenleyecek.

        Başvuruları devam eden yarışma, 26 Mayıs 2017 tarihinde sona erecek. Yarışmaya katılacak ekipler 2 öğrenci ve 1 danışman öğretmenden oluşacak. Yarışma sonucunda ilk 3'e giren ekibin ödülleri ise 5 Haziran 2017 Dünya Çevre Günü Etkinlikleri'nde verilecek. 1. olan ekip "Play Station 4", 2. olan ekip "Android Tablet", 3. olan ekip ise "Bluetooth Hoparlör" kazanacak.

        Başkan Altınok Öz, Kartal'daki liselerde eğitim gören tüm öğrencileri yarışmaya katılmaya davet etti. Yarışmaya katılmak isteyen öğrenciler, 'Başvuru Formu' ve 'Teknik Şartname' için aşağıdaki linklere tıklayabilir.

        (HB-ÖK-Y)

        25.11.2016 12:07:36 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm İstanbul haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. İstanbul Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler