Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Kültür merkezi ilk perdeyi açtı

        (Fotoğraflı)

        Tuncay Türkgülü

        DÜZCE (İHA) - Düzce Belediyesi Kültür Merkezi görkemli açılış töreni ve sergilenen tiyatro gösterisi ile Düzcelilerden tam not aldı. Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş başta olmak üzere Düzce protokolü de Kültür Merkezi açılışına katıldı.

        Uzun zamandır yapımı devam eden ancak bir türlü tamamlanamayan Düzce Belediyesi Kültür Merkezi Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş'in son bir yıl içinde yakın ilgi göstererek inşaatın tamamlanmasını sağlaması ile birlikte Düzce'nin yeni sanat kompleksi olan Kültür Merkezi görkemli bir açılışla perdelerini açtı. Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş'in ev sahipliğini yaptığı açılışa Düzce Belediyesi Kültür Merkezi'nin açılış gösterisi olan "Jennifer'in Düğünü" oyununun yazarı ünlü Edebiyat Araştırmacısı İskender Pala, Düzce Valisi Zülkif Dağlı, Düzce İl Jandarma Komutanı Albay Yılmaz Özdemir, Düzce İl Emniyet Müdürü Hüseyin Deniz, Düzce Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İlhan Genç ve Devlet Tiyatroları İstanbul Bölge Müdürü Zafer Kayaokay ile il protokolünden çok sayıda isim katıldı. Lazer, ışık ve havai fişek gösterileri ile başlayan törende Başkan Keleş, Yazar İskender Pala ve Vali Dağlı açılışı gerçekleştirdi.

        Açılış töreninin ardından Devlet Tiyatroları oyuncuları tarafından sergilenen "Jennifer'in Düğünü" gösterisi izleyicilerden büyük alkış aldı. Osmanlı Devleti'nin kuruluş dönemini ve Osman Gazi ile Şeyh Edebali'nin hayatından kesitler sunan tiyatro oyunu izleyicilere zaman zaman duygusal anlar yaşattı. Tiyatro gösterisinin ardından konuşan Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş "bugün burada 20 yıllık bir hayali gerçekle buluşturuyoruz. Böyle önemli bir yazarın oyunuyla bu merkezin perdelerini açmak bizim için büyük bir onur. Hepimize hayırlı uğurlu olmasını diliyor, teşekkür ediyorum" dedi.

        Başkan Keleş'in ardından sözü alan Edebiyat Araştırmacısı İskender Pala da Düzce'de olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek "Ben bugün burada kendi yazdığım oyunu ikinci kez izliyorum ancak ifade etmeliyim ki böyle bir kompleksin açılışında bulunmak ve ilk perdeyi açmak inanılmaz büyük bir onur ve gurur kaynağı. Bu oyunu yazdığımda kelimeler yalnızca kağıt üzerinde kalan cümlelerden ibaretti. Devlet tiyatrosunun önemli sanatçılarının performansı ile bu eser anlamını buldu. Tekrar sizin huzurunuzda teşekkür etmek istiyorum. Bu merkezin de Düzcelilere hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyor, bundan böyle sık sık görüşme şansımız olacağına inanıyorum" dedi. Kültür Merkezi açılışı yapılan konuşmaların ardından konuklara hediye takdim edilmesi ile birlikte sona erdi.

        (TT-AY)

        25.11.2016 12:29:43 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Düzce haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Düzce Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler