Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Orman Bölge Müdürlüğü'nden 17 aileye muz üretimi kredisi

        (Fotoğraflı)

        MERSİN (İHA) - Mersin Orman Bölge Müdürlüğü'ne bağlı Gülnar Pembecik İşletme Şefliği çalışma alanı içerisinde bulunan Pembecik Orman Mahallesi'ndeki plastik serada Muz Üretimi Projesi kapsamında 17 aileye kredi tahsisi yapıldı.

        Gülnar Orman İşletme Müdürlüğü Pembecik İşletme Şefliği çalışma alanı içerisinde bulunan Pembecik Orman Mahallesi'ndeki plastik serada Muz Üretimi Projesi kapsamında 17 aileye kredi tahsisi yapıldı. 5 bin 800 lirası hibe, 23 bin 200 lirası kredi olmak üzere kişi başı 29 bin lira kredi ödemesi yapılırken, 17 aileye 493 bin liralık kredi desteği sağlanmış oldu.

        2016'da hasada başlanılan muz seralarında vatandaşlarla bir araya gelen Mersin Orman Bölge Müdürü Mahmut Yılmaz, "Ülkemizin en Güney yeri olan Bozyazı ve Anamur ovası, mikro klima özelliklerinden dolayı her yerde yetişemeyen muz yetiştiriciliği konusunda önder bir konumdadır. Ülkemizin muz ihtiyacının 5'de biri bu bölgeden karşılanmaktadır ve örtü altı muz yetiştiriciliğinde de başarılıdır. Tarımsal üretimde amaç, birim alandan azami şekilde kar elde etmek olduğundan orman köylüsünün yeterli miktarda olmayan arazilerini sera kurmak suretiyle en ekonomik şekilde değerlendirmek, fazla ürün almak ve üretimi bütün yıla yayarak kazancı artırmak hedefimizdir. Mersin ilimiz seracılık açısından son derece uygun olup, orman köylülerinin kredilerle desteklenmeleri halinde bu yöndeki itici güç sağlanmış olacaktır. Böylece orman, insan ilişkilerinin düzenlenmesi ve orman köylüsüne alternatif olanakların sağlanmasıyla atıl durumda olan iş gücünün aktif hale getirilmesine yardımcı olacaktır. Sonuç olarak muz seracılığında işçiliğin az oluşu, gelirinin yüksek oluşu ve zaten bölgenin iklim avantajına göre rakipsiz oluşu nedenleriyle desteklenecek orman köylüsüne ve muz ithalatına ödenen döviz kaybı azalacağından, ülkemiz ekonomisine katkı artacaktır. Orman köylümüzü yerinde kalkındırmak hedeflerimizin arasındadır" dedi.

        (KRY-Y)

        25.11.2016 12:39:55 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Mersin haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Mersin Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler