Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Büyükçekmeceli kadınlar şiddete 'dur' dedi

        (Fotoğraflı)

        Ahmet Faruk Sarıkoç

        İSTANBUL (İHA) - Büyükçekmeceli kadınlar "25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü" dolayısıyla Cumhuriyet Meydanı'ndan Atatürk Kültür Merkezi'ne kadar şiddete karşı yürüyüş yaptı.

        Büyükçekmece Belediyesi tarafından "25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü" sebebiyle yürüyüş düzenlendi. Etkinliğe, Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün'ün eşi Hatice Akgün, Büyükçekmece Belediye Başkan Yardımcısı Başak Sancar, sivil toplum kuruluşları ve çok sayıda vatandaş katıldı. Kadınlar, Cumhuriyet Meydanı'nda başlayan yürüyüşte kadına yönelik şiddetin son bulmasını belirten sloganlar attılar. Ellerinde "Sen bağır şiddet sussun, haklı şiddet yoktur, kadın özgür olmadan toplum özgür olmaz" yazılı dövizleri taşıyan kadınlar Atatürk Kültür Merkezi önüne kadar yürüdüler. Basın açıklamasının yapılmasının ardından, kadınlar ellerini mor boya ile boyayıp izlerini "Kadına şiddete hayır diyorum" yazılı pankarta çıkarttılar. Destek için Hatice Akgün de elini mor boya ile boyayıp el izini pankarta çıkarttı.

        "Bütün kadınların sabırlarının aştığı bir dönemi yaşıyoruz"

        Kadına yönelik şiddetin son bulması gerektiğini vurgulayan Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün'ün eşi Hatice Akgün, "Gerçekten artık kadına yönelik şiddetin durulması gerekiyor. Bütün kadınların sabırlarının aştığı bir dönemi yaşıyoruz. Kadın kutsal bir insandır, kadın saygı duyulması gereken bir varlık olarak dünyaya gelmiştir. Kadınlar erkeklere emanettir, Peygamber Efendimiz'in dediği gibi 'kadınlar sizlere bir emanet olarak gönderiliyor' demiştir. Bütün insanları dünyaya getiren kadınlardır, cennet annelerin ayağı altındadır" ifadelerini kullandı.

        (AFS-HB-Y)

        25.11.2016 12:46:13 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm İstanbul haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. İstanbul Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler