Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Çığ: "Nasıl kalkındık, nasıl yaptık? Aklım ermiyor"

        (Fotoğraflı)

        Özcan Günger

        MERSİN (İHA) - Sümeroloji Uzmanı ve 'Son Sümer Kraliçesi' olarak tanınan Muazzez İlmiye Çığ, Anamur'da Öğretmenler Günü dolayısıyla düzenlenen konferansa katıldı.

        Anamur Kaşdişlen Kültür Merkezi'nde düzenlenen konferans öncesi Yrd. Doç. Dr. Arif Altınbıçak tarafından Muazzez İlmiye Çığ'ın biyografisi okundu.

        Çığ, ardından 102 yıllık yaşam deneyimi, Hitit ve Sümer uygarlıkları ve Cumhuriyet üzerine bir konuşma yaptı.

        Konuşmasına çok heyecanlı olduğunu belirterek başlayan Çığ, "Bu kadar çok dinleyiciyi görmek beni çok sevindirdi. Öğretmenlerimizi tebrik ediyorum. Kutluyorum. En değerli varlıklarımız bence öğretmenlerimizdir. Onları buradan saygıyla anıyoruz. Bende dört sene öğretmenlik yaptım, çok mutluydum'' dedi.

        Sümerolog Çığ, Cumhuriyet dönemine değinerek, "Düşünün o kadar yokluk içerisinde devlet hiçbir yerden borç almıyor, Osmanlı Devleti'nin borçları, yenilmediğimiz halde Birinci Cihan Savaşının borçları. Bir taraftan da borçlar ödüyoruz. Zaten Osmanlı Devleti batmış vaziyette. Nasıl kalkındık, nasıl yaptık? Benim aklım ermiyor. Büyük bir eğitim seferberliği başlatıldı bu eğitim öyle bir eğitimdi ki Avrupa'nın en yüksek eğitimiydi" diye konuştu.

        Çığ konuşmasının ardından dinleyicilerden gelen soruları cevapladı.

        Muazzez İlmiye Çığ'a konferansın sonunda Anamur Belediye Başkanı Mehmet Türe tarafından kilim hediye edildi.

        (OZC-ELF-Y)

        25.11.2016 13:23:34 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Mersin haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Mersin Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler