Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Çankırı'da kadına şiddete 'Hayır' dediler

        (Fotoğraflı - Görüntülü)

        Haber : Mehmet Türk

        Kamera : Mehmet Türk

        ÇANKIRI (İHA) - AK Parti Çankırı Kadın Kolları Teşkilatı, 'Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü' nedeniyle il binası önünde toplandı. Ellerinde pankartlarla Karatekin Parkı'na kadar gelen kadın kolları üyeleri, kadına yönelik şiddete 'hayır' demek için burada bir basın açıklaması yaptı.

        AK Parti Çankırı Kadın Kolları Başkanı Rukiye Yıldırım, dinimizin kadınları Allah'ın emaneti olarak gördüğünü ifade ederek, "Doğuştan farklı özelliklerle dünyaya gelmiş olmamıza rağmen eşit olduğumuz tek konunun insan haklarımız olduğunun farkına vardığımızda; başta şiddet olmak üzere pek çok problemimizi çözebiliriz. "

        Kadına yönelik şiddetin cinsiyet ayrımcılığına dayalı bir insan hakları ihlali olduğuna dikkat çeken Yıldırım, kadına yönelik şiddetin önlenmesi için toplumun her ferdine belirli görevler düştüğünü kaydetti.

        Merkez İlçe Başkanı Mustafa Potukoğlu da Müslüman Türk Milletinin yüzyıllardır kadına şiddet konusunda hassas olduğunu ifade etti.

        Grup açıklamanın ardından dağıldı.

        (MT-BÖ)

        25.11.2016 15:17:51 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Çankırı haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Çankırı Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler