Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Silopi'de Aile Sağlığı Merkezi'ne şehit polisin adı verildi

        (Fotoğraflı - Görüntülü)

        Haber : Ayaz Müldür

        Kamera : Ayaz Müldür

        ŞIRNAK (İHA) - Şırnak'ın Silopi ilçesinde 1 Nolu Aile Sağlığı Merkezi'ne geçen yıl şehit olan polis memuru Hilmi Bardakçı'nın adı verildi.

        Silopi'nin Şehit Harunboy Mahallesi'nde, 10 Kasım 2015'te, devriye görevi yürüten zırhlı polis aracına el yapımı patlayıcı ile düzenlenen terör saldırısında 3 polis memuru şehit olmuştu. Olay günü Silopi Devlet Hastanesi acilinde görevli bulunan Aile hekimi Dr. Kamil Konur, yaşadığı büyük üzüntü sonrası sağlık ocağının isminin değiştirilmesi için girişimlerde bulundu. Girişimlerinden olumlu sonuç alan Dr. Kamil Konur'un talebiyle, 1 Nolu Aile Sağlığı Merkezi'ne şehit polislerden Hilmi Bardakçı'nın adı verildi. Bunun üzerine merkezin tabelası sökülerek, yerine, üzerinde "Şehit Polis Hilmi Bardakçı Aile Sağlığı Merkezi" yazılı tabela asıldı.

        Aile hekimi Dr. Kamil Konur, "Geçen sene 10 Kasım tarihinde Silopi devlet hastanesi acil servisinde nöbetçi doktordum. O gün akşam saatlerinde polis aracına bir terör saldırısı oldu. O esnada acil servisimize 4 yaralı polis getirildi. Ne yazık ki polis memurlarından 3'ü şehit oldu 1'i de ağır yaralıydı. Onun da sevkini sağladık. Bu şehit arkadaşlarımız özellikle yakinen tanıdığımız, burada bize çok yardımcı olan arkadaşlarımızdı. Onun adını yaşatmak için merkezimizin isminin değiştirilmesi için talepte bulundum. Sağ olsun Şırnak Valiliğimiz, Silopi Kaymakamlığımız, İl Halk Sağlığı Müdürlüğümüz yardımcı oldu. Bununla ilgili geçen hafta onay yazısı geldi ve biz ASM'mizin tabelasını değiştirdik" dedi.

        (AYZ-MP-Y)

        25.11.2016 15:22:59 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Şırnak haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Şırnak Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler