Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Kadına Yönelik Şiddete 'Dur' diyebilmek için farkındalık standı açtılar

        (Fotoğraflı - Görüntülü)

        Haber : Suat Salgın

        Kamera : Suat Salgın

        BALIKESİR (İHA) - Balıkesir'in Ayvalık ilçesinde; Bağımsız Kadın İnisiyatifi Grubu üyeleri 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü nedeniyle ilçe merkezideki Cumhuriyet Meydanında açtıkları ilginç stantla hem kadına şiddete 'dur' mesajı verdi hem de Ayvalık'ta bir Kadın Dayanışma Evi kurulması için imza kampanyası başlattı.

        'Ben Elif, ayrılmak istemediğim sevgilim bıçaklayarak öldürdü', 'Şort giydim tekmelendim' yazılı karton maketlerin yanı sıra Kadına yönelik şiddetle ilgili rakamsal veriler ve bu konuda bilinçlendirici bilgilerin yer aldığı stantta, içinde şiddetin önlenmesi için önerilerin de yer aldığı broşürler dağıtıldı.

        25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü nedeniyle toplumda kadına yönelik şiddete dikkat çekmek için bir sokak sergisi düzenlediklerini anlatan Ayvalık Bağımsız Kadın İnisiyatifi Grubu öncüsü Nebahat Dinler, bu konuda Türkiye genelinde iç açıcıcı bir tablonun bulunmamasından duyduğu üzüntüyü ifade etti.

        Erkek egemen zihniyetin verdiği güçle, toplumda erkekler tarafından kadınların şiddete maruz bırakıldığını savunan Dinler, "Ne yazık ki bu şiddet her geçen gün daha da artıyor. Buna dikkat çekebilmek için 2007 yılından bu yana her 25 Kasım'da bu sokak sergisini düzenliyoruz" dedi.

        Şiddetin kadınların kaderi olmadığını vurgulayan Nebahat Dinler, "Biz kadınların şiddete karşı yasal haklarımız var. Bunlardan en önemlisi 6284 sayılı Kadını Şiddetten Koruma Yasasıdır. Bugün burada kurduğumuz stantta bu yasa ile ilgili açıklayıcı broşürlerimizi de dağıtıyoruz. Kadına yönelik şiddete dikkat çekebilmek için maketlerimizi ve broşürlerimizi hazırladık. Bu sene özel olarak, çocuklara yönelik cinsel istismar ve flört şiddetine dikkat çekmek üzere de standımızın hemen yanındaki panolarımızı hazırladık. Ebeveynlerin çocuk istismarlarına karşı da bu yönde çalışmalarımız sürüyor" diye konuştu.

        Nebahat Dinler, Ayvalık Belediyesi'ne verilmek üzere de ilçede bir Kadın Danışma Merkezi açılması için gerekli çağrıları yaptıklarını da sözlerine ekledi.

        (SS)

        25.11.2016 15:36:05 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Balıkesir haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Balıkesir Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler