Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Başkan Genç, yabancı eğitimcileri ağırladı

        (Fotoğraflı)

        SAMSUN (İHA) - Avrupa'dan gelen öğretmenleri ağırlayan Canik Belediye Başkanı Osman Genç, "Eğitime önem vermeyen bir toplumun yaşaması mümkün değildir. Biz de yaptığımız eğitim yatırımları ile ülkemiz eğitimine katkıda bulunuyoruz" dedi.

        AB projeleri kapsamında Avrupa'nın çeşitli ülkelerinden Samsun'a gelen öğretmen ve müdürler, Canik Türk Telekom Lisesi Müdürü Namık Karaman ile birlikte Canik Belediye Başkanı Osman Genç'i makamında ziyaret etti. Misafir eğitimcilerle sohbet eden Başkan Osman Genç, kendisinin de mesleğinin öğretmenlik olduğunu ifade ederek, eğitimin bir toplumun geleceğine giden yol olduğunu söyledi.

        Samsun'a gelen misafirleri ağırlamaktan mutluluk duyduğunu ifade eden Başkan Genç, "Canik Belediyesi olarak eğitime en çok önem veren belediyeyiz. Canik'te gençlerimiz için birçok kültür, eğitim ve sanat merkezleri açtık. Amacımız, bilgili, donanımlı, fikir üretebilen gençler yetiştirmek. Çünkü gençlik bir ülkenin dinamizmidir. Gençlere önem vermeyen toplumun yaşaması mümkün değildir" şeklinde konuştu.

        Ülkeler arasında eğitim projelerinin önemine işaret eden Başkan Genç, "Bu tür projeler sayesinde öğretmen ve öğrencilerimiz, farklı ülkelerin sosyal ve kültürel yapısını yakından görme imkanı buluyor. Kültürel kucaklaşmanın yaşandığı bu projeler, dünya ülkelerine kardeşlik adına verilen en güzel mesajdır. Bu nedenle bu projenin gerçekleşmesinde emeği olanları kutluyorum" diye konuştu.

        (SAM-SLH-Y)

        25.11.2016 15:41:08 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Samsun haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Samsun Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler