Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        İspir – Yusufeli yolunda kayalara tel örgü

        (fotoğraflı)

        Nejdet Yılmaz

        ERZURUM (İHA) – İspir – Yusufeli karayolunda, özellikle kış aylarında yağıştan dolayı dağlık alandan koparak ölümlere ve yaralanmalı kazalara sebep olan taş ve kayalar için tel örgü sistemi kullanılıyor.

        Karayolu'ndaki heyelan tehlikesi bulunan dik yamaçların hakim olduğu bölge tel örtü ağlarla kaplanıyor. İspir - Yusufeli yolunda korku dolu anlar yaşatan, şiddetli yağmur ve fırtınalı günlerde kaya parçalarının döküldüğü kayalık bölge, tel örgü ağlarla çevriliyor. Dağcıların çalıştığı tel örgü çalışmalarında güvenlik önlemleri alınarak tel örgülerin çekileceği dik yamaca tırmanılıyor. Metrelerce yükseklikte, tel örgü ağlarını birleştiren dağcılar, yamacı santim santim korumaya alarak düşme olasılığı olan kayalara güvenlik koridoru içine alıyor.

        (NY-AA-Y)

        25.11.2016 15:54:04 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Erzurum haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Erzurum Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler