Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Kadınlar şiddete "dur" demek için bir araya geldi

        (Fotoğraflı)

        İSTANBUL (İHA) - Toplumsal cinsiyet eşitliğine gösterdiği duyarlılıkla kadınlar için çalışmalar yapan Beylikdüzü Belediyesi, "Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü" vesilesiyle kadınlarla uzmanları buluşturdu. Kent Konseyi Kadın Meclisi'nin de katkılarıyla organize edilen buluşmada Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, şiddete karşı dur demeye dikkat çekerek, "Kadının emeği ve kutsallığıyla ben bugün belediye başkanıyım" dedi.

        Beylikdüzü Belediyesi, "Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü"nde kadını konuştu. Göreve gelinen ilk günlerde Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü'nü kurarak faaliyetlerine hızlıca başlayan belediye, yine aynı müdürlük çatısı altında etkinliği gerçekleştirdi. Avukat Seher Okşan Kadırgalı ve Yrd. Doç. Dr. Özgün Akduran'ın konuşmacı olduğu etkinliğe müdürlükten hizmet alan kadınlar katıldı.

        Kadınların haklarını içeren kitapçık dağıtıldı

        Kent Konseyi Kadın Meclisi'nin de katkılarıyla yapılan buluşmada "Tek Dilek Kadına Şiddete Hayır" adıyla kitapçık dağıtıldı. Kitapçığın içerisinde kadınların daha da bilinçlenmesi adına, Birleşmiş Milletler Kadına Karşı Her Türlü Ayrımcılığın Önlenmesi Sözleşmesi (CEDAW) ve 6284 sayılı kanunun ailenin korunmasına dair maddeleri detaylı bir şekilde mevcut.

        "Ben kadınların emeğiyle belediye başkanıyım"

        "Bugün hala kadına şiddeti konuşuyorsak bundan utanmalıyız" diyerek sözlerine başlayan Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ise, "Kadın hakları daha dünyada konuşulmazken, ülkenin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk kadınlara seçme ve seçilme hakkını tanımıştır. Şanslı bir ülkeyiz, o yıllardan bu yıllara kaybettiğimiz zamanları geri kazanmalıyız. Ben bugün kadının emeği ve kutsallığıyla belediye başkanıyım" diye konuştu.

        (HB-ÖK-Y)

        25.11.2016 16:01:37 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm İstanbul haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. İstanbul Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler