Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Başkan Karaçoban: "Şiddet uygulamak insanlık suçudur"

        (Fotoğraflı)

        MANİSA (İHA) - Alaşehir Belediye Başkanı Dr.Gökhan Karaçoban, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

        Başkan Karaçoban mesajında şu ifadelere yer verdi: "Günümüzde de kadına yönelik şiddet hayatın diğer alanlarında da, fiziksel, ekonomik, psikolojik, cinsel şiddet olarak kendini göstermektedir. Şiddet onaylayan meşrulaştıran zihniyet değişmedikçe, kadına yönelik şiddet son bulmayacaktır. Her ne şekilde ve kim tarafından uygulanıyor olursa olsun, şiddetin beslendiği kaynak aynıdır. Bir kimsenin ya da toplumun sahip olduğu hakları engellemek ve bu amaçla şiddet uygulamak insanlık suçudur. Bizim kadınlarımızın, adil, eşit, her türlü ayrımcılıktan ve şiddetten uzak bir şekilde yaşamalarını istiyoruz. Aile olmak üzere devlet kademeleri ve medyanın önemli görevleri bulunmaktadır. Bize düşen görev pek tabidir ki bu mağduriyetleri ortadan kaldırmak olmalıdır. Ancak bununla beraber iyi örnekleri toplumda yaygınlaştırarak kadının varlığına yaraşır temsil imkânını gözler önüne sermek asıl amacımız olmalıdır''

        (ÖND-Y)

        25.11.2016 16:15:39 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Manisa haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Manisa Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler