Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Tuşba Belediyesinden 'Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesi' semineri

        (Fotoğraflı)

        Murat Dalgın

        VAN (İHA) – Van'ın Tuşba Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü, Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü nedeniyle 'Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesi' konulu bir program düzenledi.

        Van Ticaret ve Sanayi Odasının (Van TSO) konferans salonunda düzenlenen ve kadınların yoğun ilgi gösterdiği programa Tuşba Belediye Başkan Vekili Mehmet Utku, Van Valisi İbrahim Taşyapan'ın eşi Nesibe Taşyapan, Tuşba belediye encümenleri ile çok sayıda kadın katıldı.

        Programın açılış konuşmasını yapan Tuşba Belediye Başkan Vekili Mehmet Utku, İslam kültürünün kadına verdiği değeri anımsatarak, "Bizler 'Cennet anaların ayakları altındadır' diyen bir gelenekten gelmekteyiz. O yüzden bizim geleneğimizde kadına şiddeti bir tarafa bırakın, kadına tarih boyunca çok büyük değer verilmiştir. Bizler de Tuşba Belediyesi olarak sizlere verdiğimiz değeri bu tür programlarla da pekiştirmek istiyoruz" dedi.

        Programa katılan Psikolog ve Aile Terapisti Nazlı Özburun ise, "Konuşuyoruz, Ama Neden Anlaşamıyoruz" konulu bir seminer verdi.

        Kadınların yoğun ilgi gösterdiği seminerde Vali Taşyapan'ın eşi Nesibe Taşyapan, Psikolog ve Aile Terapisti Nazlı Özburun'a çiçek takdim ederken, Tuşba Belediye Başkanı Doç. Dr. Fevzi Özgökçe'nin eşi Fatma Özgökçe ise tiftik seccade hediye etti.

        Seminer, katılımcıların sorularının cevaplandırılmasının ardından sona erdi.

        (MD-MSA-Y)

        25.11.2016 16:45:12 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Van haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Van Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler