Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Muş'ta iskan konutları kura çekimi

        (Fotoğraflı)

        Kadir Tunç

        MUŞ (İHA) - Muş Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından hak sahipleri adına yaptırılan iskan konutları için kura çekimi yapıldı.

        Muş'un Bulanık ilçesinde Alparslan 1 Barajı kapsamına giren ve iskana tabi tutulan hak sahipleri için yaptırılan 252 konut, kura ile hak sahiplerine verildi. Muş Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü konferans salonunda düzenlenen kura çekimi töreninde konuşan Vali Yardımcısı Ali Sakar, köyleri Alparslan 1 Barajı kapsamına giren bazı vatandaşların Bulanık ilçe merkezinde iskan konutu yapılmasıyla ilgili olarak teşebbüsleri olduğunu ve istek doğrultusunda başvuru yapan 252 vatandaş için iskan konutunun devlet imkanları ile yapıldığını açıkladı. Konutların 5 yıl geri ödemesiz ve 15 yıl taksitle kira öder gibi ödeme yapılması kaydıyla vatandaşlara kura çekimi ile teslim edileceğini aktaran Sakar, "Devletimizin ne kadar güçlü olduğunu ve bu konutları yapabildiğini, teslim ettiğini gördük. Bugünde o konutların kura çekimi töreni için bir aradayız. Öncelikle hayırlı olmasını temenni ediyorum" diye konuştu

        Yapılan kura çekiminin ardından gazetecilere açıklamalarda bulunan Çevre ve Şehircilik Bakanlığı İskan Dairesi Başkanı Altan Özmen ise, Alparslan 1 Barajı kapsamına girin 252 ailenin iskan kanunu kapsamında yapılan konutların teslim kurasını yaptıklarını söyledi. Noter huzurunda yapılan kura çekimi ile birlikte hak sahiplerine konutlarının teslim edileceğini hatırlatan Daire Başkanı Özmen, "Vatandaşlarımız konutlarına yerleştikten sonra 5 yıl içerisinde sıfır faizle 15 yıl geri ödeme yapılacaklar. Geçen hafta genel müdürlüğümüzün yapım dairesi başkanlığından teknik personelimizi gönderdik, eksiklikleri tespit ettik ve kontrol ettirdik. Müteahhit nezdinde ne eksik varsa tamamlamak için talimat verdik. Burada bugün düzenli olarak kura çekimi yaptık. İlerde konutlarda herhangi bir sıkıntı ortaya çıkıyorsa, teminat süresi içerisinde müteahhidin şu anda bizde alacağı var. O alacağı ile biz o eksiklikleri müteahhide bildireceğiz ve yapmasını isteyeceğiz" diye konuştu.

        Konutlar için yaklaşık 30 milyon lira harcama yapıldığını anımsatan Özmen, "Konutların yarısı devlet hibesi, geri kalan yarısı da geri ödemeli şekildedir. Devletimiz hiç kar almadan maliyet fiyatları üzerinden vatandaşını ev sahibi yapıyor. 93 metrekare ölçülerinde yapılan konutlar, 67 bin liraya mal olacak ve vatandaşımız yıllık 4 bin lira kira öder gibi bir bedel ödeyip ev sahibi olacaktır" ifadelerini kullandı.

        (MSA-Y)

        25.11.2016 17:02:06 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Muş haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Muş Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler