Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Aydın Çevre Yolu trafiğe açıldı

        - Proje bedeli 175 milyon TL olan 8 kilometrelik çevre yolu trafiğe açıldı

        (Fotoğraflı)

        Beşer Çeken

        AYDIN (İHA) - Aydın'da şehir trafiğini rahatlatmak için 2002 yılında ihale edilen ve 2012 yılında yapımına başlanan çevre yolu trafiğe açıldı.

        2002 yılında Abdullah Gül'ün başkanlık yaptığı dönemde AK Parti Genel başkanı olarak Aydın'a gelerek ve Aydın-Hursunlu arası duble yol çalışmasını başlatan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan talep edilen ve proje bedeli 175 milyon tl olan, 8 kolometrelik çevre yolu araç trafiğine açıldı.. Aydın-İzmir otoban yoluyla birlikte Aydın-Muğla bölümü yapılan fakat Denizli kısmı bir türlü yapılmayan çevre yolu için 2011 yılında ihaleye çıkılmış fakat kamulaştırmalar nedeniyle yol bir türlü bitirilememişti. Kamulaştırma işlemlerinin tamamlanmasının ardından hızlanan yolda asfaltlama işlemleri tabela ve ışıklı sinyalizasyon sistemleri tamamlandı. Bugün sabah saatlerinde ışıklarında devreye girmesiyle kavşak düzenlemesi devam etmesine rağmen yol araç trafiğine açıldı. Aydın'dan İzmir-Deniz ve Muğla'ya gidecek olanlar Efeler şehir merkezine uğramadan geçiş sağlayacak çevre yolunun Köşk istikametinde kavşak düzenleme çalışması hummalı bir şekilde sürüyor.

        Yolun bütün Aydınlılara hayırlı uğurlu olmasını dileyen AK Parti Aydın Milletvekili Mustafa Savaş,"Proje bedeli 175 milyon TL olan, 8 kilometrelik çevre yolu bugün itibariyle hizmete açılmıştır. Aydınlı hemşerilerimizin hizmetine sunulmuştur. Yolun yapılmasında emeği geçen herkese teşekkür ederim. Çevre yolu inşallah kentin trafik sorununa çare olacaktır. Bu yol sayesinde İzmir'den Muğla'dan gelip Denizli istikametine gidecek olanlar, yada Denizli'den İzmir veyahut Muğla'ya gidecek olanlar şehir içerisine girmeden gidecekleri şehir yola ulaşabilecekler.İnşallah yakın zamanda Aydın - Denizli Otoyolunun da ihalesi gerçekleşir ve yapımına başlanır. Hayırlı uğurlu olsun" dedi

        Özmen," ASTİM köprülü kavşağının bir hükmü kalmadı"

        AK Parti Aydın İl Başkanı Ömer Özmen ise, "İstenmeyen sebeplerden dolayı yıllardır Aydınlıların hayalini kurduğu çevre yolu 20 günlük gecikmeyle de olsa insanlarımızın hizmetine sunduk. Yolun Aydın'ımıza kazandırılmasında emeği geçen Cumhurbaşkanımız, Başbakanımız, Ulaştırma bakanımız ve bugüne kadar görev yapmış tüm Aydın Milletvekillerimize teşekkür ediyorum. Çevre yolu araçlar tarafından kullanılmaya başlamasıyla ASTİM köprülü kavşağının bir hükmü kalmadı. Bunu daha öncede söylemiştim ama yapılan hizmete bir şey dememek lazım. Büyükşehir Belediyesi yönetimine geri kalan 21 köprülü kavşağı hatırlatmak isterim. İnşallah bir an önce o sözlerini hatırlayıp harekete geçerler" diye konuştu.

        (BÇ-MB-Y)

        25.11.2016 17:05:58 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Aydın haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Aydın Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler