Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        DPÜ Kütahya Güzel Sanatlar Meslek Yüksekokulu'da yeni akademik yıl heyecanı

        (Fotoğraflı)

        Hüseyin Efe

        KÜTAHYA (İHA) - Dumlupınar Üniversitesi (DPÜ) Kütahya Güzel Sanatlar Meslek Yüksekokulu'nda, yeni akademik yıl sebebiyle açılış töreni düzenlendi.

        DPÜ Rektörü Prof. Dr. Remzi Gören'un da katıldığı törende bir konuşma yapan Kütahya Güzel Sanatlar Meslek Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. M. Faruk Ebeoğlugil, "Hepimizin malumu sanatçı yetiştirmek ve sanat icra etmek yetenekle sınırlı bir olgudur. Yetenekleri ortaya çıkarıp ulus milli değerlerine katkı yapabilir hale getirmek çok önemli bir vazifedir.Bizler sanatın farklı alanlarına da ileriki zamanlarda yönelmeyi ve kalite ile beraber nitelikli sanatçılar yetiştirmeyi de hedeflerimiz arasında yer vermeyi planlıyoruz" dedi.

        Bu arada, merhum ressam Ahmet Yakupoğlu anısına yapılan 'Kariyer günleri' kapsamında, Mimar Sinan Üniversitesi'nden katılan Öğretim Görevlisi Timur Bilir, 'Çanak çömlek' isimli 'Kazıma dekorlu seramik' konulu sergisini açtı. Bilir, daha sonra 'Mimaride çini kullanımı' konulu konferans verdi.

        Öte yandan, Kütahyalı çini sanatçısı İsmail Yiğit 'Kütahya çiniciliği' isimli konferansa konuşmacı olarak katıldı. (EFE)

        25.11.2016 18:01:32 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Kütahya haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Kütahya Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler