Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Vali Yavuz, TKDK destekli otelin açılışını yaptı

        - Vali Seddar Yavuz'dan istihdam müjdeleri

        - Vali Seddar Yavuz:

        - "500 kişiyi istihdam edecek çağrı merkezinin ön müracaatını aldık"

        - "Muşlu kardeşlerimizden cazibe merkezleri programına sahip çıkmalarını rica ediyorum"

        (Fotoğraflı)

        Uğur Ulu

        MUŞ (İHA) - Muş Valisi Seddar Yavuz, Hasköy ilçesinde Tarımsal Kırsal Kalkınmayı Destekleme Koordinatörlüğü (TKDK) hibesiyle kurulan 25 oda, 52 yataklı Has Grand Otel, restoran ve dinlenme tesisinin açılışını yaptı.

        Açılış törenine Vali Seddar Yavuz, Muş Belediye Başkanı Feyat Asya, Hasköy Kaymakamı Hüseyin Göktürk, Hasköy İlçe Belediye Başkanı Mürsel Özen, İl Emniyet Müdürü Zafer Aktaş, kurum müdürleri ile davetliler katıldı. Burada açılışın ardından açıklamalarda bulunan Vali Seddar Yavuz, otelin Hasköy ilçesine değer katacağını söyledi.

        Mutlu bir gün için bir araya geldiklerini ifade eden Vali Yavuz, "Tarımsal Kırsal Kalkınmayı Destekleme Koordinatörlüğü (TKDK) tarafından da desteklenen bu işletmenin hep beraber açılışını gerçekleştirdik. İlimizde her geçen gün bu tür işletmeler yaygınlaşıyor. Devletimizin teşvikleri devam ediyor ve girişimci kardeşlerimize elimizden geldiği kadar destek olmaya devam ediyoruz. Şu ana kadar Tarımsal Kırsal Kalkınmadan 90 milyonu aşan bir miktarda hibe desteği sağlanmış durumda ve bunlar devam ediyor. İşyerinin öncelikle hayırlı ve uğurlu olmasını diliyoruz işletmecimize. Hasköy'e bir değer katacağına inanıyoruz" dedi.

        "500 kişiyi istihdam edecek çağrı merkezinin ön müracaatını aldık"

        Cazibe merkezleri yatırım programı teşviklerinin hızla devam ettiğini ifade eden Vali Yavuz, "Dünkü resmi gazetede de yayınlandı. Bu kapsamda şu anda ilimizde 500 kişiyi istihdam edecek çağrı merkezinin ön müracaatını aldık. Tekstil kent olarak yaptığımız yerde iki tane biner metre bina tahsis etmek suretiyle çok kısa zamanda bunu açacağımızı ümit ediyorum. Ayrıca güneş enerjisi panelleri üreten bir firmayla da organize sanayide 28 bin metrekare alan tahsis etmek suretiyle de güneş enerjisi panellerinin Türkiye'de yerli üretim yapılmasını sağlayacak ve 500 kişiyi istihdam edecek bir proje üzerinde şu anda hızla çalışıyoruz. Bu cazibe merkezleri programının tanıtımı için milletvekilimiz, belediye başkanımız, işadamlarımızla, Muş Vakfıyla birlikte İstanbul'da buluştuk. İyi bir tanıtım programı gerçekleştirdik. Bu programları önümüzdeki günlerde Ankara'da, Bursa'da, Denizli'de, Eskişehir ve Uşak gibi sanayi şehirlerinde tekrar etmeyi temenni ediyoruz" ifadelerini kullandı.

        "Muşlu kardeşlerimizden cazibe merkezleri programına sahip çıkmalarını rica ediyorum"

        Muşluların cazibe merkezleri programına sahip çıkmalarını rica eden Vali Yavuz, konuşmasını şöyle sürdürdü: "Bu programda 23 il yarışıyor. Kim daha çok sanayici, iş adamını ikna ederse o programdan daha fazla istifade etme imkanına kavuşmuş olacağız. Bu vesileyle başta halkımıza, sivil toplum kuruluşlarımızı, herkesi bu programa sahip çıkmaya, şehrimizi bir adım öne çıkarmaya gayret etmeye davet ediyorum. Bizi güzel günler bekliyor. Ümitliyiz, umutluyuz, yarına güvenle bakıyoruz, hep beraber bu şehri daha iyi bir noktaya taşıyacağız inşallah."

        (UU-ŞAK-Y)

        25.11.2016 20:20:38 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Muş haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Muş Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler