Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Kadınlar Şiddetle Mücadele Günü'nde töre filmi izledi

        (Fotoğraflı)

        Selma Kara

        KAYSERİ (İHA) - Kayseri Ticaret Odası AB Bilgi Merkezi ve Kadın İşbirliğini Geliştirme Derneği (KİGDER) işbirliğinde "25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü" kapsamında Film Gösterimi ve Kadın Hakları bilgilendirme semineri programı gerçekleştirildi.

        Onay Sinemalarında gerçekleştirilen etkinlikte, Kayseri Barosu İnsan Hakları Komisyonu Üyesi Avukat Selin Soydan, medyada kadının görünümü ve kadınların hak arayışları ile bilgi verdi.

        Seminerin ardından, yönetmenliğini Feo Aladağ'ın yaptığı 2010 yapımı Die Fremde (Ayrılık) filmi izlendi.

        Son sahnesi Kayseri'de çekildi

        Töre konusunu ele alan, Türk-Alman ortak yapımı Die Fremde'nin yönetmenliğini Feo Aladağ, yapımcılığını aslen Vanlı olan Zuli Aladağ yaptı. Filmin sanat yönetmenliğini Oscar ödüllü Başkalarının Hayatları filminde de görev alan Silke Buhr yaptı. Almanya, İstanbul ve son sahne çekimleri de İncesu ilçesi Ötebatan köyünde gerçekleştirilen filmde, Sibel Kekilli, Settar Tanrıöğen ve Derya Alabora başrılleri paylaştı. Die Fremde, 2010 yılında Tribeca Film Festivalinde 'En İyi Film' ödülünün yanı sıra, yine aynı yıl üç farklı festivalde 'En İyi Kadın Oyuncu' ödüllerini aldı.

        (SK)

        26.11.2016 10:21:58 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Kayseri haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Kayseri Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler