Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Bozüyük kadına yönelik şiddete karşı tek yürek

        (Fotoğraflı)

        Fatma Savaş İnal

        BİLECİK (İHA) - Bozüyük'te 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele ve Dayanışma Günü olması nedeni ile bir dizi etkinlik düzenlendi.

        İlk olarak 24 Kasım akşamı Bozüyük Belediyesi öncülüğünde AK Parti Kadın Kolları, TOBB Kadın Girişimciler Kurulu ve Bozüyük Yardım Sevenler Derneği tarafından İsmet İnönü Caddesi üzerinde bulunan dükkanların kapılarına " Kadına Şiddete Hayır" yazılı kurdeleler asıldı. Etkinlik sonunda dükkanlarını açan esnaflarımız karşılaştıkları manzara sonunda şaşkınlıklarını gizleyemezken, etkinlikler Belediye Başkanı Fatih Bakıcı, AK Parti İlçe Başkanı Mesut Çetin ve AK Parti Kadın Kolları, CHP İlçe Başkanı İhsan Esel ve CHP Kadın Kolları, Kent Konseyi Başkanı Osman Tekeli, Ticaret Odası Başkanı Buğra Levent, TOBB Kadın Girişimciler Kurulu ve Bozüyük Yardım Sevenler Derneği üyelerinin katıldığı "Şiddete sende el kaldır" etkinliği ile devam etti. Burada yaptığı açıklamada Bozüyük Belediye Başkanı Fatih Bakıcı "Bir kadına vurmak sadece karnındaki çocuğun hakkıdır, kadınlarımız hiçbir şekilde şiddetin hiçbir türüne maruz bırakılamaz" diyerek "Öyle bir peygamberin ümmetiyiz ki ilk işi kız çocuklarının diri diri toprağa gömülmesini yasaklamak oldu. Kadınlarımızın gerçekleştirdiği bu farkındalık yaratmak için düzenlenen etkinlikte yer almaktan mutluluk duyuyorum" dedi. Geniş katılımcı sayısı ile gerçekleştirilen etkinlik oldukça yoğun ilgi görürken etkinliği gören vatandaşlar tarafından da büyük takdir topladı.

        (FSİ-MET-Y)

        26.11.2016 10:22:54 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Bilecik haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bilecik Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler