Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Uzun yol bisikletçilerine konaklama noktası

        - ENVEREÇEVKO Ulusal Eurovelo Koordinatörlüğü tarafından Menteşe Gülağzı mahallesinde hem ofis, hem de uzun yol bisikletçileri için konaklama merkezi açıldı.

        (Fotoğraflı)

        Bekir Tosun

        MUĞLA (İHA) - ENVEREÇEVKO Ulusal Eurovelo Koordinatörlüğü, Gülağzı Mahallesinde uzun yol bisikletçilerinin ücretsiz olarak konaklayabileceği, aynı zamanda ofis olarak ta kullanıma imkân tanıyan merkezin hazırlıklarını tamamladı. İki kişinin konaklayabileceği merkez, Gülağzı Mahallesi Muhtarlığı'nın girişimleri ve Menteşe Belediyesi'nin katkıları ile restore edildi.

        ENVEREÇEVKO Ulusal Eurovelo Koordinatörü Feridun Ekmekçi, konaklama merkezi ve ofisin Menteşe'nin tanıtımına katkı vereceğini belirterek, "Gülağzı mahallesinde ENVERÇEVKO derneğimize ofis çalışmaları için Gülağzı muhtarlığı girişimleri ile Muğla Valiliği ve kaymakamlık bilgisi dahilinde tahsis edilen dernek büromuz, restore edilerek 2 uzun yol bisikletçisinin dinlenme ve konaklama gibi ihtiyaçlarını görebileceği bir yer haline getirildi. Hem dernek ofisi, hem bisikletçi dostu yer olma olanağı sağlanan bu küçük ofisimizi bisikletçilere ücretsiz olarak hizmete sunmaktan mutluyuz. Restorasyon çalışmaları için Menteşe Belediye Başkanımıza teşekkür ediyoruz. Mutfak, banyo WC yer döşemeleri tamamlandı, ofis taşıma işlemi yapıldı. Sadece yatak, buzdolabı, mutfak malzemeleri, internet bağlantısı gibi eksiklerimiz kaldı. Bunları da belediyelerimizin desteği ile en kısa sürede tamamlamayı düşünüyoruz. Eurovelo Network'ü önemli bir Network'dür. Burada 42 ülkeden bisikletli turizm bilgileri vardır. Yılda 20 milyon üzerinde konaklamalı tur olmaktadır. Bu bakımdan tanıtım için güzel bir fırsattır. Biz ENVEREÇEVKO Ulusal Eurovelo Koordinatörlüğü olarak bu fırsatı değerlendirdik. Umarız ki kısa sürede buradaki tanınırlığın sonuçlarını alırız. Menteşe tanıtımı için doğal ve tarihi güzelliklerini çevre dostu ulaşım ve turizm modelleri ile 4 mevsime yayılmış bir turizm anlayışı ile tanıtmaya devam edeceğiz. Bu çalışma aynı zamanda Kamu -Yerel yönetim ve STK işbirliğinin güzel bir göstergesidir. Umarım burada özel sektör temsilcilerini de katabiliriz" dedi.

        (BT-İK)

        26.11.2016 11:28:06 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Muğla haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Muğla Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler