Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Kütahya'ya şehitler parkı ve külliyesi

        (Fotoğraflı)

        Hüseyin Efe

        KÜTAHYA (İHA) - Türkiye Diyanet Vakfı tarafından yapılan Dumlupınar Üniversitesi (DPÜ) 15 Temmuz Külliyesi ile Dumlupınar Üniversitesi tarafından gerçekleştirilen 'Her şehide bir ağaç' kampanyası kapsamında hayata geçirilen 15 Temmuz Şehitler Parkı törenle hizmete girdi.

        Törene, Vali Ahmet Hamdi Nayir, Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu, DPÜ Rektörü Prof. Dr. Remzi Gören, İl Emniyet Müdürü Hasan Çevik, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Şükrü Şentürk, Prof. Dr. Halis Aydemir, Prof. Dr. Kaan Erarslan, Kütahya İl Müftüsü Hacı Yusuf Gül, akademisyenler, bazı daire müdürleri, STK Temsilcileri ile öğrenciler katıldı.

        Törenin açılış konuşmasını Kütahya İl Müftüsü Hacı Yusuf Gül yaptı. Gül, "Diyanet İşleri Başkanlığımızın üniversitelere ve üniversite camilerine verdiği desteği çok iyi biliyoruz. Külliyemizde maddi manevi katkısı olan bütün herkese, Diyanet İşleri Başkanımıza, Türkiye Diyanet Vakfı Mütevelli Heyeti'ne, müftü Yardımcısı kardeşlerime şükranlarımı sunuyorum. En büyük projelerimizden birisi de bu külliyemizdi" dedi.

        15 Temmuz Külliyesi ile 15 Temmuz Şehitler Parkı'nın şehitlerin adını yaşatma noktasında önemli birer çalışma olduğunu dile getiren Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu, "Şehrimiz adına çok önemli iki açılışı yapıyoruz. Selçuklu mimarisinin güzel bir örneği burada yapılmış. Bu eseri kazandırdıklarından dolayı Diyanet İşleri Başkanlığımıza ve Türkiye Diyanet Vakfı'na teşekkür ederim. Bu eserlerin içerik olarak da tam dolu bir şekle getirilmesi ve memleketimize hizmet vermesi bizim en büyük temennimizdir. 15 Temmuz Şehitler Parkımız çok anlamlı bir çalışma oldu. 15 Temmuz Şehitlerimizin anısını yaşatmak adına yapılan bu park için Rektörümüze teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.

        15 Temmuz Külliyesi ile 15 Temmuz Şehitler Parkı'nın yapımında emeği geçen herkese teşekkür eden Vali Ahmet Hamdi Nayir tesislerin hayırlı olmasını diledi. Açılan eğitim tesislerinde şehitlerin adının yaşatılacağını ve şehitlik ruhu oluşturulacağının altını çizen Vali Nayir, "Bu toprakların bize ait olduğuna dair tapumuzun üzerinde her bir şehidimizin kıymetli bir imzası var. Bu toprakların bize ait olduğunun en büyük göstergesi bu topraklara düşen şehit kanları. Malazgirt'ten Çanakkale'ye, Dumlupınar'dan 15 Temmuz'a kadar bu toprakların bize ait olduğunun göstergesini bu millet, fedakarca, üzerine düşeni her vesileyle yerine getirerek göstermiştir. Şehitlik ruhunun oluşabileceği karakterli insanları yetiştirmede de dinimizin ve eğitim binalarımızın çok önemli bir katkısı var. Bugün burada açılışını gerçekleştirecek olduğumuz iki husus bu yönüyle çok alakalı. Hem şehitlerimizin adını yaşatacak hem de o şehitlik ruhunu yerleştirecek, yeni nesillere aktaracak eğitim tesislerimizi açmış olacağız" diye konuştu.

        Konuşmaların ardından 15 Temmuz Külliyesi ile 15 Temmuz Şehitler Parkı, protokol tarafından hizmete açıldı. (EFE)

        26.11.2016 12:28:42 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Kütahya haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Kütahya Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler