Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Varto belediyesinden milli eğitime araç hibe edildi

        (Fotoğraflı)

        Fatih Çelik

        MUŞ (İHA) - Muş'un Varto Belediyesi Başkanlığına ait olan ve atıldı durumda olan midibüs, onarıldıktan sonra İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne hibe etti.

        Batman Belediyesi Başkanlığından Varto belediye Başkanlığına hibe edilen ve kendi kaderine terk edilen midibüs, kimliği belirsiz kişilerce tahrip edilmişti. Midibüsün onarımı yapıldıktan sonra yine bir süre kendi kaderine terk edilen aracı Varto Belediyesi Başkan vekili Mehmet Nuri Çetin tarafından ilçenin 7 mahallesinden gelen öğrencilerin taşınmasına hizmet etmek amacıyla İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne hibe etti. Aracın hizmet amaçlı kullanılması gerektiğini ve belediyenin arka bahçesinde çürümeye terk edildiğini öğrendiğini söyleyen Varto Belediyesi Başkanı Mehmet Nuri Çetin, "Belediye başkanlığı görevine atandığım günden beri belediye de yapılması gereken işlemler açısından çalışmalarımızı sürdürüyoruz. İlgili kurum amirlerinin araçlarının olduğunu Batman Belediyesi tarafından Varto belediyesine hibe edildiği ama faal durumda olmadığını söylemeleri üzerine ilçemizde taşımalı sistemle öğrencilerimiz taşımadığı için atıl durumda olan bu aracımızı Vartolu vatandaşlarımızın ve öğrencilerimizin hizmetine sunmak için meclis kararı aldık. Bu gün itibarı ile bu aracımızı Varto İlçe Milli eğitim Müdürlüğümüze hibe ediyoruz. Bu aracımızla mahalleler de bulunan öğrencilerimizi yaz kış demeden okullarına taşıyacaktır. Öğrencilerimiz artık bu araçla evlerine raht gidip gelecekleri için bizde mutluluk duyarız. Hibe ettiğimiz bu aracımız öğrencilerimizin hizmetine gireceğinden dolayı hayırlı ve uğurlu olmasını temenni ediyorum" dedi.

        Aracı almanın mutluluğunu his eden İlçe Milli Eğitim Müdürü Nuri Sait Yetkiner ise, "İlçe Kaymakamımızın mahallelerimizden okullarımıza gelen öğrencilerimizi taşıması ile ilgili her hangi bir servisleri yoktu. Öğrencilerimize bu servis imkanını sağlayan ve aracı müdürlüğümüze hibe eden ilçe kaymakamımıza Vartolular adına teşekkür ederim" dedi.

        Hürriyet mahallesi Muhtarı Niyazi Bingöl ise, ilçe kaymakamına bu katkılarından dolayı teşekkür etti.

        (FÇ-ŞAK-Y)

        26.11.2016 14:15:58 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Muş haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Muş Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler