Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Bozyazı'da emniyet güçlerinden vatandaşlara bilgilendirme toplantısı

        (Fotoğraflı)

        Ali Tandoğan

        MERSİN (İHA) - Mersin'in Bozyazı ilçesinde İlçe Jandarma Komutanlığı ve İlçe Emniyet Müdürlüğü bir ilke imza atarak ortaklaşa muhtar, yazlık site yöneticileri ile görevlilerine yönelik bilgilendirme toplantısı yaptı.

        Bozyazı Müftülüğü Toplantı Salonu'nda gerçekleştirilen bilgilendirme toplantısına İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Savaş Cingöz, İlçe Emniyet Müdürü İsrafil Ergün, muhtarlar, yazlık site yöneticileri ve görevlileri katıldı. Toplantıda, katılımcılara Toplum Destekli Polislikte görevli Polis Memuru Ahmet Demir ile İlçe Jandarma Komutanlığı'ndan Jandarma Uzm. Çvş. Uğur Yalçınöz amatör ve profesyonel hırsızlık, hırsız ve soyguncunun ihtiyaç duyduğu etmenler, mücadele için alınacak önlemler, hırsızlıktan korunmak için yapılması gerekenler, site yönetiminin alacağı önlemler ve Türkiye'de artan terör olayları konu başlıkları altında slayt gösterisi eşliğinde bilgiler verildi. Katılımcılara ayrıca broşür de dağıtıldı.

        Etkinlikte daha sonra İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Cingöz ve İlçe Emniyet Müdürü Ergün, muhtar, site yöneticisi ve görevlilerinin sorularını yanıtladı. Bozyazı ilçesinin yerleşim alanın D-400 karayolu üzerinde kurulu olmasından dolayı çok özel bir konuma sahip olduğunu, bu nedenle ALO 155 ve 156 hattının vatandaşlar tarafından etkin kullanılmasını isteyen Cingöz ve Ergün, vatandaşlar arasında yaygın olarak ihbar hattını kullanan vatandaşların isimlerinin deşifre edildiği yönünde yanlış kanı oluştuğunu söylediler. İhbar hatlarını kullanan vatandaşların isimlerinin görevliler tarafından ifşa edilmesinin suç olduğunu ve görevinden atılma sebebi sayıldığını anlatan Cingöz ve Ergün, özellikle artan terör olayları karşısında ihbar hatlarının önemini vurgulayarak, şüpheli şahıs ve araçların mutlaka ihbar hatlarına bildirilmesinin bir vatandaşlık görevi olduğunu, yapılacak bir ihbarın belki büyük bir faciayı önleyeceğinin unutulmamasını istediler.

        Bozyazılı vatandaşların her zaman sağduyu içerisinde emniyet güçlerine yardımcı olduklarını hatırlatan Cingöz ve Ergün, ilçenin huzurlu bir ilçe olduğunu kaydettiler. İlçenin geçiş güzergahındaki konumu itibariyle bazen istenmeyen olayların yaşanabildiğini belirten Cingöz ve Ergün, bunların çözümü noktasında da el birliği ile hareket ederek ilçenin huzur ve güvenliğini en iyi şekilde sağlama gayreti içerisinde olduklarını kaydettiler. Yazlık site ve mahallelerde günlük olarak evlerin kiraya verildiğini, kimlik bilgileri alınmadan konutların kiraya verilmesinin suç olduğunu ifade eden Cingöz ve Ergün, özellikle suçluların, suç işlemeye meyilli kişilerin ve terör örgütü mensuplarının bu tür kiralama yöntemini kullandıklarını, bu tür kiralama yapıldığında muhtar ve site yönetiminin mutlaka emniyet güçlerine bilgi vermelerini istediler.

        (KYM-Y)

        26.11.2016 14:40:27 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Mersin haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Mersin Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler