Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        OMEK'te iğne oyası kursu

        (Fotoğraflı)

        ESKİŞEHİR (İHA) - Odunpazarı Belediyesi Meslek ve Sanat Edindirme Kursları (OMEK) çalışmalarına tüm hızıyla devam ediyor.

        Birçok branşta eğitim veren OMEK, özellikle kadınlara hitap eden kurslarla öne çıkıyor. Bu kapsamda açılan iğne oyası kursu kadınlar tarafından ilgi görüyor. Dünyada "Türk danteli" olarak bilinen iğne oyasının ipek iplikten iğne ile oluşturulan üç boyutlu kenar dantellerine verilen isim olduğunu belirten yetkililer, iğne oyalarının herhangi bir tekstilin, kenarına oya olması amacıyla yapılan danteller olduğunu anlattı. "El emeği göz nuru" tanımına en fazla uyan el işlerinden biri olma özelliğini taşıyan iğne oyasının, Anadolu'da birçok kadın tarafından yoğun şekilde üretilen bir elişi olduğunu ifade eden yetkililer, kursa katılan 29 kadına usta öğreticiler tarafından iğne oyasının tüm inceliklerinin öğretildiğini kaydetti.

        (BRK-KÇ)

        26.11.2016 14:54:47 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Eskişehir haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Eskişehir Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler