Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Eroğlu Nuri’nin Hazretleri'nin hatırası Sufi Yolu Projesi ile yaşatılıyor

        (Fotoğraflı)

        ANTALYA (İHA) - Finike’nin manevi mimarı olarak anılan Eroğlu Nuri Hazretleri, Finike Belediyesi tarafından düzenlenen söyleşi ile vatandaşlara anlatıldı.

        Ahmed-i Yesevi’den Hacı Bektaş’a, Yunus Emre’den Yiğitbaşı Veli’ye uzanan geleneğin devamcısı olarak kabul edilen Eroğlu Nuri, Antalya Milletvekili Atay Uslu ve Finike Belediye Başkanı Kaan Osman Sarıoğlu’nun öncülüğü ile başlatılan Sufi Yolu Projesi kapsamında düzenlenen sempozyum ile vatandaşlara anlatıldı. Gazi Üniversitesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Mustafa Tatcı ve Yeni Şafak Gazetesi yazarı Leyla İpekçi’nin konuşmacı olduğu sempozyuma Antalya Milletvekili Atay Uslu, Finike Kaymakamı Mesut Yakuta ve Finike Belediye Başkanı Kaan Osman Sarıoğlu ile çok sayıda vatandaş katıldı.

        Toplantının açılış konuşmasını yapan Finike Belediye Başkanı Kaan Osman Sarıoğlu, “Şehirlerin maddi ve manevi mimarları vardır. Belediye Başkanları, Kaymakamlar şehirlerin maddi mimarlarıdır. Bizim Finikemizin manevi mimarlarının başında ise Eroğlu Nuri gelir. Bu sempozyumdan sonra bir çok kişi Eroğlu Nuri’yi araştıracak, belki de ziyaret edecek. Bu vesileyle Cenab-ı Allah’tan bu toplantının güzel sonuçlar doğurmasını niyaz ediyoruz” ifadelerini kullandı.

        Programda konuşan Antalya Milletvekili Atay Uslu ise, “Biz bu konuyu önce Elmalı, Korkuteli, Finike belediye başkanlarımız ve Antalya Büyükşehir Belediye Başkanımız Menderes Türel ile masaya yatırdık Sufi Yolu projesi ile Eroğlu Nuri gibi değerlerimizi vatandaşlarımıza daha iyi tanıtmaya karar verdik. Daha sonra konuyu Ankara’da Kültür ve Turizm Bakanımız Sayın Nabi Avcı’ya anlattım. Kendisi bu konuda maddi ve manevi olarak ne gerekiyorsa destek vereceğini söyledi” şeklinde konuştu.

        Açılış konuşmalarının ardından Gazi Üniversitesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Mustafa Tatcı ve Yeni Şafak Gazetesi yazarı Leyla İpekçi tarafından vatandaşlara Eroğlu Nuri’nin yaşamı anlatıldı. Eroğlu Nuri’nin eserlerinden derlenen Divançe-i İlahiyat isimli eserden çeşitli şiirlerin de okunduğu söyleşide vatandaşlar da konuşmacılara akıllarında bulunan soruları yöneltme imkanı buldu. Söyleşinin sonunda Antalya Milletvekili Atay Uslu ve Finike Belediye Başkanı Kaan Osman Sarıoğlu, konuşmacılar Yrd. Doç. Dr. Tatcı ve Gazeteci-Yazar İpekçi’ye plaket takdim etti.

        26.11.2016 15:34:11 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Antalya haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Antalya Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler