Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Organik arıcılık yapanlara arıotu tohumu dağıtıldı

        (Fotoğraflı)

        Ahmet Arslantaş

        ADIYAMAN (İHA) - Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü tarafından yürütülen ve Bakanlık tarafından finanse edilen Çayır Mera ve Yem Bitkileri Üretimini Geliştirme Projesi kapsamında organik arıcılık yapan arıcı çiftçilere arıotu (faselya) tohumu dağıtıldı.

        Adıyaman'da organik arıcılığa geçiş sağlamaya yönelik üç proje ile arıcılar organik arıcılığa geçiriliyor. Arıotu ile arıcıların ilkbahar döneminde çiçeğin ve balözünün az olduğu ve arıcıların zorunlu olarak ilave besleme yapmak zorunda kaldıkları dönemde doğal olarak çiçekten faydalanmaları sağlanacak. Arıcıların bu ihtiyacını karşılamak için Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığınca finanse edilen ve Adıyaman İl Müdürlüğünce yürütülen "Çayır Mera ve Yem Bitkileri Üretimini Geliştirme" projesi kapsamında bin kilogram arıotu tohumu merkez, Kahta, Çelikhan ve Sincik ilçelerinde faaliyet gösteren organik arıcılık yapan çiftçilere dağıtıldı.

        Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Adil Alan arıotu dağıtımında yaptığı konuşmada, "Adıyaman'da badem yetiştirme alanı 40 bin dönüme ulaştı, arıcılık ise yılda 10 bin kovan dağıtılarak destekleniyor. Geçen yıl 500 kilogram faselya dağıttık. Bu yıl ise 1 ton dağıtılacak. Organik arıcılar ilkbahar döneminde faselya sayesinde ilave besleme yapmalarına gerek kalmadan arıların polen ve nektar ihtiyaçları karşılanacaktır. İlimizin florasının yetersiz olmasından dolayı bu tür destekler çeşitlilik sağlanarak ve artarak devam edecek. Geçtiğimiz günlerde Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanımızın ziyaretlerinde İlimize Sert Çekirdekli Meyve Araştırma Enstitüsü açılacağı müjdelendi. Bunun içerisinde Arıcılık Bölümü de olacak. Burada istihdam edilen uzman personellerle Adıyaman ve Güneydoğu illeri arıcılığına katkılar sağlanacaktır" dedi.

        (AHM)

        26.11.2016 16:38:29 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Adıyaman haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Adıyaman Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler