Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Manisa kirazı pazarda pay sahibi olacak

        - Sancaklıbozköy Kiraz Pazarı'nın temeli atıldı

        (Fotoğraflı)

        MANİSA (İHA) - Şehzadeler Belediyesi Sancaklıbozköy Kiraz Pazarı'nın temelleri düzenlenen görkemli bir törenle atıldı. 4 Milyon 384 Bin TL'ye yapılacak olan ve Sancaklıbozköy Mahallesi ile civar mahallelerin büyük bir ihtiyacını karşılayacak olan Kiraz Pazarı Nisan ayında tamamlanarak hizmete sunulacak.

        Şehzadeler Belediyesi Sancaklıbozköy Kiraz Pazarı projenin ilk adımı olan temelleri düzenlenen görkemli bir törenle atıldı. Sancaklıbozköy Mahallesinde düzenlenen temel atma törenine AK Parti Manisa Milletvekilleri Selçuk Özdağ, Recai Berber, Manisa Valisi Mustafa Hakan Güvençer, Şehzadeler Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu, Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Adnan Erbil, Ticaret Borsası Başkanı Sadık Özkasap, AK Parti Şehzadeler İlçe Başkanı Ahmet Tonguç, MHP Şehzadeler İlçe Başkanı Şener Özten, Belediye Meclis Üyeleri, Başkan yardımcıları, Mahalle Muhtarları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

        "4 buçuk milyon liralık yatırım"

        Şehzadeler Belediyesi olarak ilçede yaşayan tüm vatandaşların mutluluğu için çalıştıklarını ifade eden Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik "Şehzadeler 320 bin dönümlük tarım arazisi ile güçlü bir tarım ilçesidir. Ovalarımız ne ekseniz yetişecek olan birinci sınıf tarım arazileri ile doludur. Bu nedenle çiftçilerimize kayıtsız kalamazdık. Bugüne kadar çiftçilerimiz için ova yollarında 2 bin kilometre civarında bir düzenleme çalışması yaptık. İmkansızlıklar içersin de dahi biz göreve gelir gelmez şehrimizin bütün kesimlerini düşündüğümüz gibi çiftçilerimiz de düşündük. Dedik ki; Çiftlilerimiz tarlalarına, bağlarına bahçelerine daha rahat bir şekilde gidebilsinler, bin bir zahmetle ürettikleri ürünlerini pazara daha rahat ürete bilsinler. Bu nedenle göreve geldiğimiz yıldan itibaren bizim tüm ekiplerimiz ova yollarında malzemeli bakım çalışması yapıyorlar. Çiftçilerimiz olumsuz hava şartlarından etkilenmesin diye 2 adet erken uyarı sistemini hayata geçirdik ilçemizde. Bugün de burada yaklaşık 4 buçuk milyon liralık, Ege Bölgesinin belki de Türkiye'nin en güzel Pazar yerinin temellerini atıyoruz" dedi.

        Kiraz pazarına FETÖ'cü engeli

        Kiraz pazarı projesini hazırlarken birçok görüşme gerçekleştirip ve çevre illerde ki Pazar yerlerini incelediklerini belirten Başkan Çelik "Kiraz Üreticileri Birliğimiz burayı yıllar önce almak istemişler. Ancak yıllarca uğraşılmasına rağmen bir netice alınamamış. Seçim döneminde bizde böyle bir Pazar yeri yapmak için söz vermiştik. Seçim sonrasında konuyu biz devraldık ve Milli Emlak ve Hazine ile görüşmeler yaptık. Ancak ilk başta bir netice alamadık. Bu işe başlarken çok engellemelerle karşılaştık. Ancak bugün görüyoruz ki bizi engelleyenlerin çoğunluğu FETÖ Terör örgütünden kamudan uzaklaştırıldılar. Bugün artık o zamanlar neden bu kadar çok engellendiğimizi de çok daha iyi anlıyoruz. Eğer ki bu alçak ve hain örgütün uzantıları kamu kurumlarının içerisinde olmasaydı, bizler bu projemizin temelini bir yönce atar, bugünde açılışının gerçekleştirmiş olurduk. Her şeye rağmen sıkı bir çalışma ile hamdolsun ki bu alanı tahsis olarak aldık ve planlama çalışmalarımızı yaptık" dedi.

        Nisan ayında Kiraz Pazarı'nın faaliyete geçeceğini sözlerine ekleyen Başkan Çelik, "Nasip olursa inşallah Nisan Ayı başında Kiraz Pazarımızın açılışını gerçekleştireceğiz. 138 Dönüm üzerine yapılacak olan Kiraz Pazarımız 4 Milyon 384 Bin TL ihale bedeli ile yapılacak. Tamamlandığında Ege Bölgesinin en güzel pazar yeri olacak. 3 Bin 600 metrekare alan Türkiye'nin farklı illerinden gelen tüccarlarımızın kullanımına sunulacak. Kiraz Pazarımızın içerisinde 60 adet dükkân olacak. 5 Bin 400 metrekare alanda 142 ton çelik konstrüksiyon kullanarak üç adet kapalı Pazar yeri yapacağız. 25 bin metre kare saha betonu, 10 bin metrekare parke taşı döşemesi, 1856 metre çit, 1 adet mescit, 1 adet kafeterya, 1 adet idari bina ve tuvalet gibi vatandaşlarımızın ihtiyaçlarını karşılayacak olan tesisler olacak. Pazar yeri projemiz bu alanın 75 dönümlük kısmında hayata geçecek. Projemizin ikinci etabında da soğuk hava depomuzu yaparak hizmete sunacağız. Geriye kalan kısımda da AR-GE çalışmaları yapacağız. Yeni ürün çalışmaları ile ilgili deneme üretimlerini de bu alanlarda yapacağız" diye konuştu.

        "Daha sağlıklı şartlarda satılacak"

        Kiraz Pazarı projesinin Şehzadelere kazandırılmasının büyük bir çalışıma olduğunu belirten AK Parti Manisa Milletvekili Recai Berber "Göreve geldiği günden bugüne kadar 2 yıl içerisinde sıfırdan, hatta eksiden başlayarak böylesine güzel hizmetlere imza atmış olan bir Şehzadeler Belediye Başkanımız var, kendisini tebrik ediyorum. Tüm bu hizmetleri şehrimize kazandırırken de hem teşkilatımız ile hem kurumlarımız ile ve değerli valimiz ile hep birlikte çalışarak yaptı. Bazen bürokraside bazı hususları aşmak gerçekten de çok kolay olmuyor. Bu alanı ilk önce satın almak istedi ama olmadı, ancak şuanda bir kuruş para vermeden tahsisini sağlamı oldu. Sadece Sancaklıbozköy'e değil, bu yörenin tamamına hizmet edecek olan bu tesis gerçekten büyük bir ihtiyaçtı. Daha öncelerde buralara geldiğimizde kahvelerin önünde kiraz satışlarının olduğunu görüyorduk. Ancak buranın bu sorunun gören ve bilen Ömer Faruk Çelik kardeşimiz bu sorunun çözülmesi için çalışmalara başladı. İki yıl içerisinde böylesine bir projeyi hazır hale getirip temel atmak gerçekten de çok kolay değil. Rabbim Kiraz Pazarını tüm üreticilerimize ve yöremize hayırlı uğurlu eylesin. Üreticilerimizin bol kazançlar elde etmesine vesile olsun inşallah. Kiraz Pazarımızda sadece alım satım olmayacak. Daha önce çok zor şartlarda yapılan işlenme bundan sonra daha güzel bir şekilde burada olacak. Bu sayede yüzlerce insanımız kiraz sezonunda burada çalışma imkanı bulacak" dedi.

        "Çevreyi ve suyu korumalıyız"

        Konuşmasında su kaynaklarının önemine değinen AK Parti Manisa Milletvekili Selçuk Özdağ "Bundan sonra Dünya petrol ve enerji savaşlarına şahit olmayacak gibi. Bundan sonra savaşlar tarım ve su için çıkacak. Hepinizin de bildiği gibi dünyada iki tane büyük savaş oldu. Bunlar 1. ve 2. Dünya savaşları. Daha sonra orta doğuda bir takım enerji savaşları oldu. Bu bölgelerde kimyasal silahlar kullanıldı. Kimyasal silahların kullanıldığı topraklarda tarım yapılmaz. Kimyasal silahların kullanılmadığı ülke Türkiye'dir. Anadolu toprakları çok verimli topraklardır. Bizim dünyanın 7.büyük ovası olan Gediz Ovası gibi büyük ovalarımız var. Rabbim 4 mevsim her türlü sebze ve meyveyi bu topraklarda yetiştirmemiz için bizlere bereketli topraklar vermiş. Bu nedenle bizler topraklarımıza sahip çıkacağız. Çevreyi, suyu, havayı ne kadar çok korursak, gelecek nesillerimize daha mümbit arazilerde, daha verimli ürünler sunacağız. Türkiye bir yandan kendisine yetecek, diğer bir yandan da ihracat yapacak. Üzümümüzü, kirazımızı, meyvemizi ne üretiyorsak dünyaya satacağız. Sadece tarım yetmez. Bir yandan tarım yapacağız, diğer yandan da sanayimiz olacak bizim. Bu nedenle organize sanayilere de ihtiyacımız var. Bir diğer yanda da üniversitelerimiz kurulacak. Bu üniversitelerde çocuklarımız çok iyi bir şekilde yetişecekler. Tarım, Sanayi, Teknoloji, Üniversite ve bilgi de el ele verecek, Türkiye'yi hep birlikte zengin yapacağız inşallah. Burada bu Pazar açılıyorsa, bunda Recai Berber vekilimizin büyük rolü vardır. 2011 yılında sizlerle bir görüşmemizde burada bir Kiraz Pazarı yapılmasının yapılmasını istemiştiniz. Ogün itibarı ile Recai Berber vekilimiz görevi üzerine aldı ve büyük emekler verdi. Rabbim bir an önce açmayı nasip etsin inşallah. Değerli başkanımız Ömer Faruk Çelik Nisan ayında açılacağını ifade etti. Rabbim ömür versin, daha büyük hizmetleri sizler için yapalım. Kiraz Pazarımız bölgemize hayırlı olsun" dedi.

        Sancaklıbozköy Kiraz Pazarı projesi için Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik'e teşekkür eden Manisa Valisi Mustafa Hakan Güvençer "Bizler sizlere hizmet etmiş olmaktan ve sizlere sunulan hizmetlere ufak ta olsa katkılar vermiş olmaktan büyük mutluluk duyuyoruz. Bugün burada temelini attığımız bu güzel tesiste emeği geçen değerli Milletvekilimize, değerli Kaymakamımıza, Belediye Başkanımıza çok teşekkür ediyorum. Bu güzel tesisimiz Manisa'mıza hayırlı uğurlu olsun. Bu tür törenler son derece önemlidir. İnşallah bizler besmele ile temelini atıyoruz, inşallah rabbimde kolaylıklarla tamamlanmasına vesile olacaktır. Bu pazarın yapılamasına vesile olan tüm arkadaşlarımızı kutluyorum, Sancaklıbozköy Kiraz Pazarımızın hayırlar getirmesini temenni ediyorum" diye konuştu.

        Konuşmaların ardından okunan dua ile birlikte tüm protokolün katılımı ile Sancaklıbozköy Pazar Yeri temeli atıldı.

        (AY-Y)

        27.11.2016 10:17:41 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Manisa haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Manisa Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler