Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Öğretmenler konser verdi

        (Fotoğraflı)

        Kamil Can Kılıç

        ELAZIĞ (İHA) - Elazığ'da çeşitli branşlardan oluşan öğretmenler korosu, konser verdi.

        Elazığ İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün koordinesinde müzik ve çeşitli branş öğretmenleri tarafından oluşturulan koro konser verdi. 26 öğretmenin yer aldığı koro, Fırat Üniversitesi Atatürk Kültür Merkezi'nde halk müziği ve farklı yörelerden oluşan 22 eser seslendirdi. Koro Başkanlığını Elazığ Bilim ve Sanat Merkezi müzik öğretmeni Ergin Dik'in yaptığı konseri, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Feyzi Gürtürk, Milli Eğitim Teftiş Kurulu Başkanı Ercan Uz, STK temsilcileri, öğretmenler, öğrenciler ve çok sayıda davetli izledi.

        İlkini 2001 yılında düzenlemiş oldukları öğretmen korosunun bu sene 11'incisini düzenlediklerini belirten Koro Şefi Ergin Dik, konserlerinin artık geleneksel bir hâl aldığını söyledi.

        Bu seneki koronun öncekilere göre biraz daha farklı olduğunu vurgulayan Dik, "Solo eserlere ağırlık verdik. Her yöreden değişik eserlere yer vermeye çalıştık. Koromuz, 12 tane saz arkadaşımız ve 14 tane de solist arkadaşımız olmak üzere toplamda 26 arkadaşımızdan oluşmaktadır. Çoğunlukta müzik öğretmeni arkadaşımızdır. Amacımız halkımıza öğretmenler gününde halk müziğinin güzel eserlerinden çeşniler düzenleyerek onlara bir halk müziği dinletisi yapmak. Umarım halkımız beğenmiştir" dedi.

        Koroda müzik öğretmenin yanı sıra başka branşlardan öğretmenlerde olduğunu dile getiren Dik, "Müziği gönül vermiş, seven ve bize katkıda bulunan öğretmenlerimizle bir araya geldik. Ortak noktamız olan müzikte buluştuk. Sağ olsun onlarında desteğini alarak böyle bir işe koyulduk. Güzel bir iş çıkardığımıza inanıyoruz. Milli Eğitim Müdürlüğümüzde gereken hassasiyeti ve desteği de veriyorlar. Önümüzdeki senelerde de inşallah tekrar yenilemek istiyoruz. Konserimizin birinci bölümünde 11 ve ikinci bölümünde 11 olmak üzere toplamda 22 tane eser bulunmaktadır" şeklinde konuştu.

        (CK-HİV-AŞ-Y)

        27.11.2016 11:32:41 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Elazığ haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Elazığ Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler