Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Seydişehir'de Mimari ve Estetik Kurul oluşturuldu

        (Fotoğraflı)

        KONYA (İHA) - Konya'nın Seydişehir İlçe Belediyesi, ilçenin geleceğini kurtarma adına "Mimari ve Estetik Kurul" oluşturdu.

        İlçede yapılacak yeni binaların yapımı için belirlenen kriterler Belediye Meclisi Kasım ayı toplantısında karara bağlandı. Belediye Başkanı Mehmet Tutal başkanlığında İmar Müdürlüğü ekipleri, Mimarlar Odası, Harita Mühendisleri Odası, İnşaat Mühendisleri Odası temsilcilerinden oluşan "estetik kurul" ile ilk toplantısını yaptı. Seydişehir Belediyesi son yıllarda artan talep ve inşaatlardaki yapılaşmanın hızlanmasının ardından, çarpık kentleşmenin önüne geçmek için bir takım kararlar alarak hayata geçirmeye başladı. Kurul, imar mevzuatına uygun olmayan konularda karar alarak, imar planı revizyonu aşamasında yapılaşma durdurma kararı alınan yerlerde, engel teşkil etmeyecek yapılaşmaya müsaade etmek gibi çalışmalar yapacak.

        İmar konusunda her geçen gün taleplerin arttığını kaydeden Belediye Başkanı Mehmet Tutal, "Taleple birlikte emlak sektöründe müthiş artışlar yaşanmaya başladı. Bizde ilçemizde İmar kanunlarının izin verdiği çerçevede inşaat izni vermekle yükümlüyüz. Ama gelişi güzel binalar yapılırsa, doğal güzelliği de yok etmiş oluruz. Biz en azından binaların dış görünüşüne müdahale ederek, inşaatların estetik bir görünümle tamamlanmasını istiyoruz. Dünyanın birçok yerinde şehirlerin kendilerine özgü bir mimarisi oluyor. Temiz çevre, estetik yapılar ve yeşillerle süslenmiş alanlar olsun istiyoruz. Gelecekte Seydişehir'in mimarisiyle, doğasıyla yaşanılabilir bir şehir olmasını istiyoruz" dedi.

        (ÖS-AH-Y)

        27.11.2016 12:03:33 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Konya haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Konya Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler