Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        SEBELTAŞ çalışanlarına iş sağlığı ve iş güvenliği eğitimi

        (Fotoğraflı)

        KONYA (İHA) - Konya'nın Seydişehir İlçe Belediyesi ve iştirak kuruluşu SEBELTAŞ personeline "İş Sağlığı ve Güvenliği" konulu seminer verildi.

        Belediye Düğün Salonu'nda düzenlenen seminere konuşmacı olarak C Sınıfı İş Güvenliği Uzmanı Ersel Büyükyıldırım katıldı. İş kazalarının "kazadır" deyip geçilmemesi gerektiğine dikkat çeken Büyükyıldırım, gerekli tedbirler ve uygun ortam oluşturulduğu sürece iş kazalarının yüzde 98 önlenebileceği söyledi.

        Çalışan personelin iş güvenliği risklerini öğrenmesi için bu tür eğitimlerin önemli olduğunu kaydeden Belediye başkanı Mehmet Tutal, Seydişehir Belediyesi ve Sebeltaş A.Ş. bünyesinde çalışan personelin kendileri için değerli olduğunu belirtti.

        İş kazalarının ve meslek hastalıklarının yüzde 98 oranında önlenebileceği bunun çalışan personelin dikkatine bağlı olduğu anlatılan seminerde, çalışma mevzuatı ile ilgili bilgiler, çalışanların yasal hak ve sorumlulukları, işyeri temizliği ve düzeni, iş kazası ve meslek hastalığından doğan hukuki sonuçlar, iş ekipmanlarının güvenli kullanımı, güvenlik ve sağlık işaretleri, işyerindeki tehlikeler, meslek hastalıklarının sebepleri, hastalıktan korunma prensipleri ve korunma tekniklerinin uygulanması, ilkyardım" günlük yaşamdan örnekler verilerek anlatıldı.

        Eğitim sonunda katılımcılara iş güvenliği eğitim sınavı düzenlendi.

        (ÖS-AH-Y)

        27.11.2016 12:08:16 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Konya haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Konya Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler