Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Sivrihisarlılar Derneği, en yaşlı emekli öğretmene evinde plaket verdi

        (Fotoğraflı)

        ESKİŞEHİR (İHA) - Sivrihisar Sosyal Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı İsmail Arslan ve yönetim kurulu üyeleri, Eskişehir'de yaşayan 89 yaşındaki en yaşlı Sivrihisarlı emekli öğretmen Hasan Ayhaner'in evine giderek ziyaret etti. Heyet, öğretmenin 24 Kasım Öğretmenler Günü'nü kutlayarak plaket takdim etti.

        Sivrihisar Sosyal Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı İsmail Arslan, ziyaret ile ilgili yaptığı açıklamada, "Eskişehir'de yaşayan 1927 doğumlu emekli öğretmen Hasan Ayhaner'i, Sivrihisar Sosyal Kültür ve Dayanışma Derneği Yönetimi olarak evinde ziyaret ettik. Yaşayan en büyük Sivrihisarlı emekli Öğretmen Hasan Ayhaner hocamız Sivrihisar'ın eğitimine yıllarca katkıda bulundu ve Sivrihisar'ın eğitimine yön verdi. Hocamızın çok sayıda talebesi okudu ve önemli mevkilere geldi. Ayrıca ebediyete intikal eden öğretmenlerimizi de rahmetle anıyoruz. Oldukça sıcak geçen görüşmede, Ayhaner hocamız Köy Enstitüsü'nde; 'Sivrihisar Koşması' olarak yazılı bir türkü olduğunu ve öğrencilere öğretildiğinden bahsetti. Bu Sivrihisar Koşması'nın sözlerini bizlere aktardı" dedi.

        Dernek Başkanı İsmail Arslan, günün anısına ve Sivrihisar'ın eğitimine katkıda bulunan en yaşlı emekli Öğretmen Hasan Ayhaner'e evinde plaket takdim verdi. En yaşlı Sivrihisarlı emekli Öğretmen Hasan Aydıner ise, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek şunları söyledi:

        "Sivrihisarlılar Derneği'nin beni evimde ziyaret etmesinden çok memnun oldum. Hatırlanmak ve ziyaret edilmek çok güzel bir duygu."

        (İHA-KÇ)

        27.11.2016 12:13:57 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Eskişehir haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Eskişehir Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler