Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Kartal'da vatandaşlar hamsiye doydu

        - Kartal'daki Hamsi Festivali'nde vatandaşlara 5 ton hamsi dağıtıldı

        (Fotoğraflı)

        Emrah Kuş

        İSTANBUL (İHA) - Kartal Belediyesi tarafından düzenlenen Hamsi Festivalinde vatandaşlara 5 ton hamsi dağıtıldı. Hamsi almak için uzun kuyruklar oluşturan vatandaşlar, hamsilerini yedikten sonra Karadeniz müzikleri eşliğinde horon teperek doyasıya eğlendi.

        Kartal Belediyesi'nin Doğu Karadenizliler Kültür Derneği ile birlikte bu yıl 4'üncüsünü düzenlediği Hamsi Festivali'nde vatandaşlara 5 ton hamsi ikram edildi. Kurulan mangallarda pişirilen hamsinin tadına bakmak isteyen vatandaşlar uzun kuyruklar oluşturdu. Renkli görüntülerin yaşandığı festivalde, vatandaşlar; Bizim Gönül, Apolas Lermi ve Faruk Aydın gibi sanatçıların sahne performansları eşliğinde horon teperek eğlendi. Festivale ev sahipliği yapan Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz de, hamsi mangalının başına geçerek hamsi pişirdi.

        "Kartal'da her kültürün bir yeri var"

        Festivalin Karadeniz kültürünü yaşatmak açısından önemli olduğunu belirten Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz, "Hamsinin Karadeniz'de özel bir yeri var. Hamsi ve diğerleri yani diğerlerini balık olarak söylüyorlar ama hamsiyi balık olarak nitelemiyorlar. Bu kültürü Kartal Meydan'ında sergilemeye çalışıyoruz. Kartal'da her kültürün bir yeri var diyoruz. Yıllardır bu işi yapıyoruz. Gelenek haline getirdik. Halkımızla burada meydanda hem hamsiye hem hamsinin varlığını devam ettirmesine hem de insanların bu kültürle birlikte meydanda folklorünüde sergilemeye çalışıyoruz" diye konuştu.

        "Kalabalık ve muhteşem bir atmosfer var"

        Hamsi Festivalinin çok eğlenceli geçtiğini belirten Sinem Bayrak ise, "Çok keyifli bir gün. Ortam çok güzel. Kartal Belediyesine teşekkür ediyorum. Ben Artvinliyim. Karadeniz hamsisini özlemiştik. Hamsimi aldım, helvamı aldım. Horon oynayacağım. Kalabalık ve muhteşem bir atmosfer var. Herkes şuanda hamsi yemek için sıra bekliyor" ifadelerini kullandı.

        (EK-ÖY-AŞ-Y)

        27.11.2016 16:24:02 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm İstanbul haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. İstanbul Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler