Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Başkan Altay, spor okullarında

        (Fotoğraflı)

        KONYA (İHA) - Konya'nın merkez Selçuklu İlçe Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, spor okullarını ziyaret ederek çalışmaları yerinde inceledi.

        Selçuklu Belediyesi Spor Kulübü tarafından çocukların ve gençlerin okul dışında zamanlarını en iyi şekilde değerlendirmelerini sağlamak ve sağlıklı nesiller yetiştirmek için açılan spor okullarında faaliyetler devam ediyor. Basketbol, futbol, cimnastik, tekvando, yüzme, tenis, satranç, voleybol, karate, wushu, voleybol, hentbol, judo ve kick boks branşlarında 30 farklı tesiste eğitim veriliyor. Selçuklu Belediyesi spor okullarında kış döneminde eğitim alan sporcu sayısı 5 bini geçti.

        Selçuklu Belediyesi spor okullarında ücretsiz sağlanan servis hizmeti ile evlerinden alınan sporcular, sıcak sulu modern tesislerde spor yapıyor. İlçe merkezinde ve bağlı 8 mahallede bulunan 30 farklı tesiste eğitim verilen öğrencilere kayıt yaptırdıkları anda kıyafetleri de ücretsiz olarak veriliyor.

        "Yıl Boyu Spor Yapın"

        Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Selçuklu Belediyesi spor okullarında çalışmaları yerinde görmek ve incelemek için ziyaret gerçekleştirdi. Eğitim verilen tesislerde çocuklarla bir araya gelen Başkan Altay, sporcular ve aileleri ile sohbet etti.

        Selçuklu Belediyesi'nin Türkiye'nin en büyük amatör spor kulüplerinden birine sahip olduğunu ve birçok branşta lisanslı sporcu yetiştirdiklerini ifade eden Başkan Altay, "Yıl boyunca çocuklarımıza hizmet eden kulübümüzde 30 tesiste, 14 branşta eğitim veriliyor. Kış döneminde de eğitime devam edilen spor okullarında kayıt sayısı 5 bini geçmiş durumda. Gerçekleştirdiğimiz bu çalışmalarla Selçuklu'da sporun altyapısına ciddi katkı sağlıyoruz. Tesisleşmesini tamamladığımız Selçuklu'da çocuklarımıza sporu sevdiriyoruz. Amacımız çocukların tamamının yıl boyunca spor yapmasını sağlamak" dedi.

        Yapılan çalışmalar ve yatırımlar sonucu özellikle spor yapan çocukların sayısında ciddi bir artış yaşandığına dikkat çeken Başkan Altay, bu durumun kendilerini çok sevindirdiği ancak sayının daha da artması gerektiğini vurguladı. Çocukların tatillerde değil yıl boyu spor yapması gerektiğini belirten Başkan Altay, "Bu konuda biz tesis yatırımlarına devam edeceğiz. Ancak çocuklarımızın sürekli spor yapabilmesi için ailelerin de teşvikine ihtiyaç var. Belediyemiz yaptığı yatırım ve hizmetlerin yanında özellikle spor konusunda da ciddi çalışma yapmaktadır. Gerçekleştirilen çalışmalarımız neticesinde spor yapan çocuklarımızın sayısında ciddi artış yaşanıyor. Hedefimiz bu sayının yılın her ayına yayılarak artması olacaktır. Çocuklarını spor okullarımıza gönderen hemşehrilerimize teşekkür ediyor ve çocuklarımıza başarılar diliyorum" dedi.

        (AH-Y)

        28.11.2016 10:44:52 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Konya haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Konya Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler