Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Seydişehir'de kentsel tasarım projesi başladı

        (Fotoğraflı)

        KONYA (İHA) - Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından, yaklaşık 80 bin metrekarelik alanda gerçekleştirilecek olan Kentsel Tasarı Projesi kapsamında, ilçenin en eski yerleşim yeri olan Çarşı Meydanı ile Seyitharun Cami ve çevresi yeniden düzenlenecek.

        Konya Büyükşehir Emlak Yönetimi Daire Başkanlığı ekipleri ilçeye gelerek Seyitharun Veli Cami, Çarşı Meydanı ve çevresi kentsel tasarım çalışmaları sebebi ile kamulaştırma alanı çevresinde bulunan hak sahipleriyle sözleşme yapmak için çalışma başlattı. Hazırlanan kentsel tasarım projesi ile ilçenin geleneksel ticaret bölgesinde yeşil alan, sosyo- kültürel alanlar oluşturularak, ilçenin yoğun yapılaşmış bölgesinde önemli bir soruna neşter vurulmuş olacak.

        Konya Büyükşehir Belediyesi, Kentsel Tasarım Projesi kapsamında, bölgeye kimlik kazandıracak ve çarşının çehresini değiştirerek, tarihi dokuları iyileştirme çalışmaları ile bölgedeki ekonomik ve sosyal hayatı canlandırmayı amaçladıklarını söyleyen Belediye Başkanı Mehmet Tutal, "Biz bu bölgeleri yeniden düzenleyerek, ekonomik ve sosyal hayatı canlandıracağız. Seydişehir'e yakışan, rahat ve geniş alanlara sahip, çağdaş bir yaşam alanı oluşturmayı planlıyoruz. Bunun için projenin temelini oluşturan çalışmalarımıza Büyükşehir Belediyesi başladı. Çalışmalarda Seyitharun Cami ve çevresinin tarihi yapısı korunarak, bu bölgede yeni bir yapı oluşturacağız" şeklinde konuştu.

        Başkan Tutal, ilçeye değer katacak projenin inanç turizmine de ev sahipliği yapacağını sözlerine ekledi.

        (AH-Y)

        28.11.2016 11:17:21 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Konya haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Konya Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler