Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Erdemli'deki Yardımcılar Ortaokulu'nda kan bağışı

        (Fotoğraflı)

        Oktay İnce

        MERSİN (İHA) - Mersin'in Erdemli ilçesindeki Yardımcılar Ortaokulunda düzenlenen kan bağışı kampanyası yoğun ilgi gördü.

        İlçeye bağlı Arpaçbahşiş Mahallesi'ndeki Yardımcılar Ortaokulu'nda gerçekleştirilen kan bağışı kampanyasına öğretmenler ve veliler büyük destek verdi.

        Okulun Fen Bilgisi öğretmeni Semra Kılıç, kan bağışı kampanyasını sosyal etkinlikler kapsamında gerçekleştirdiklerini belirtti. Etkinlikle öğrencilerin dikkatini kan bağışının önemine yoğunlaştırdıklarını ifade eden Kılıç, "Kan bağışı konusunda duyarlılık oluşturmak ve yetişme çağındaki öğrencilerimize toplumsal bilinç aşılamak adına bu kampanyayı gerçekleştiriyoruz. Her bir bağışın bir hayat kurtardığı düşüncesini çocuklarımıza verebilmek anlamında Kızılay'ı okulumuza davet ettik. Kampanyamız büyük ilgi gördü. Öğleye kadar 70 ünite kan bağışı gerçekleşti. Bir gün içinde 150 ünite bağışa ulaşmayı ümit ediyoruz" dedi.

        Kampanyaya öğretmen ve velilerin büyük destek verdiğini ifade eden Kılıç, "Okulumuzda 30 öğretmen yaklaşık 450 öğrencimiz bulunuyor. Kampanyamıza başta okul müdürümüz Mehmet Fidan olmak üzere bütün öğretmenlerimiz destek oldu. Velilerimizde yine aynı şekilde okulumuzdaki kampanyaya çok duyarlı yaklaştı. Öğrencilerimiz burada hem öğretmenlerinin hem de ailelerinin bağışta bulunmalarını bizzat görüyor. Dolayısıyla bu etkinliğin çocuklarımız üzerinde olumlu etkiler bırakacağını, kalıcı bir toplumsal bilinç oluşturacağını düşünüyoruz" diye konuştu.

        "Bağışçı adına ormana fidan dikilecek"

        Her bağış karşılığında ormana bir fidan dikileceğini de aktaran Kılıç, "Erdemli Orman İşletme Müdürlüğümüzün gerçekleştirdiği "Bir kan bir fidan projesi" kapsamına da giren kampanyamız çerçevesinde her bir bağış için bağışçı adına ormana bir fidan dikimi gerçekleştirilecek. Bu etkinliğe destek veren öğretmen ve velilerimize, etkinliğin gerçekleşmesi için emek veren Kızılay ekibine bir kez daha teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.

        (OKİ-Y)

        28.11.2016 11:30:29 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Mersin haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Mersin Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler