Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Varto'da içme suyu boruları yenilenecek

        (Fotoğraflı)

        Fatih Çelik

        MUŞ (İHA) - Muş'un Varto ilçesindeki içme suyu şebekesinde kullanılan asbest boruların değiştirilmesi için çalışma başlatıldı.

        Açıklamalarda bulunan Varto Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Mehmet Nuri Çetin, Gola Sar bölgesinden ilçeye içme suyu şebekesi getirildiğini belirterek, "Bu şebekede zehir saçan asbest borular kullanılmış olup, bu boruların insan sağlığına büyük bir tehlike arz ettiği bilimsel olarak kanıtlanmıştır. Bu nedenle gerekli projemizi hazırlayıp İller Bankasına sunacağız. Bu proje için gerekli paranın alınması halinde, yaklaşık 20 kilometre mesafede bulunan ve zehir saçan bu boruları değiştirmeyi planlıyoruz. Bu para karşılandığı zaman ilçemizde bulunan içme suyu şebekemize yeniden sağlığa yararlı borularla bu hattımızı tamamen değişeceğiz. Vartolular artık bundan sonra daha temiz su içecekler. Kendilerine hayırlı olmasını dilerim" dedi.

        (MSA-Y)

        28.11.2016 11:35:01 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Muş haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Muş Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler