Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Bilecik İl Genel Meclisi Kasım ayı son birleşimi

        - Meclis 12 gündem maddesini görüştü

        - İl Özel İdaresi tarafından yap, işlet devret modeli ile yapılan' Konak'ın akıbeti İl Özel İdaresi'ne kaldı

        (Fotoğraflı)

        Cem Kaan Toka

        BİLECİK (İHA) - Bilecik İl Genel Meclisi'nin Kasım ayı son birleşiminde 12 gündem maddesi görüşülürken, İl Özel İdaresi tarafından Eski Vali Konağı arsası üzerine yap, işlet devret modeli ile yapılan 'Konak'ın akıbeti İl Özel İdaresi'ne kaldı.

        Bilecik İl Genel Meclisi Toplantı Salonu'nda gerçekleştirilen 20'nci ve son birleşiminde ilk 3 gündem maddesi olarak Su ve Kanal Hizmetleri Müdürlüğünden gelen teklifler görüşüldü. Su ve Kanal Hizmetlerinden gelen teklifler ile köy içi altyapıları 2016 yılı yatırım programının revize edilmesi, içme suları 2016 yılı yatırım programlarının revize edilmesi ve 2016 yılı sulama yatırım programının revize edilmesi talepleri görüşüldü. Bu üç gündem maddesi oy birliği ile kabul edildi.

        AK Parti Gölpazarı Meclis Üyesi Ali Şenel ve Cumhuriyetçi Halk Partisi (CHP) Gölpazarı Meclis Üyesi Turgay Yılmaz'dan gelen Gölpazarı'nda bir yolun yapımını içeren yazılı önergenin oy birliği ile gündeme alındı. Gündemin 4'üncü maddesi olarak Plan ve Bütçe Komisyonundan gelen teklif ile 2017 Mali Yılı Taslak Bütçesinde kabul edilen Su ve Kanal Hizmetleri Müdürlüğü bütçesi ile ilgili komisyondan gelen rapor görüşüldü ve oy birliği ile kabul edildi.

        Gündemin diğer 5, 6, 7,8, 9'uncu gündem maddeleri ise; Plan ve Bütçe Komisyonundan gelen raporlar ile 2017 Mali Yılı Taslak Bütçesinde teklif edilen işler görüşülmesi olurken, bu maddeler oy birliği ile kabul edildi.

        Bu gündem maddelerinin ardından 10'uncu gündem maddesi olarak Mali Hizmetler Müdürlüğü'nden gelen teklif ile Sayıştay Bakanlığının talebi gereği 2015 yılı Sayıştay Denetim Raporu meclise sunuldu. Bu kararlardan sonra meclis yarım saat ara vererek gizli görüşmeler gerçekleştirdi.

        Meclisin ikinci yarısında gündemin 11'nci maddesi olarak AK Parti Meclis Üyeleri, verdikleri bir yazılı teklif ile Bilecik İli Bozüyük ilçesinden bulunan 4 kilometrelik Akgün Seramik Fabrikasına kadar olan yolda çökmeler meydana geldiğini ve yolun kullanılamaz hale geldiğini belirttiler. Yolun alt yapısının güçlendirilerek stabilizeye dönüştürülmesi oy çokluğu ile red edilip, Ocak ayındaki birleşimde görüşülmek üzere gündeme alındı. Bu kararın ardından AK Parti Gölpazarı Meclis Üyesi Ali Şenel'in "Az önce verdiğimiz kararla bu karar çelişiyor" demesi ortamın gerilmesine sebep oldu. Bu konu hakkında Bilecik İl Genel Meclis Başkanı Oğuz Sertler, "Biz önceki konuyu gerçekleştirmeyelim demedik. Yalnızca öncelikli olmasını engelledik. 2017 yılında görüşeceğiz" dedi.

        Konak'ın akıbeti İl Özel İdaresi'ne kaldı"

        Gündemin son maddesi olarak ise Bilecik'in uzun zamandır tartışma konusu haline gelen Eski Vali Konağı arsası üzerine yap, işlet devret mantığı ile yapılan işletmenin devamlılığı hakkında görüşüldü. Yapılması gerekenden daha büyük bir alana inşa edilen Konak Restaurant Mecliste ve gündelik yaşamda da büyük yer edinirken, konu hakkında Bilecik İl Genel Meclisi Plan ve Bütçe Komisyonu, Araştırma ve Geliştirme Komisyonu, İmar ve Bayındırlık Komisyonu, uzun çalışmalar yaparak ortak bir rapor ile konunun sonucunu İl Özel İdaresi'nde devretti. Söz konusu gündeme ilişkin konu idare tarafından yürütülmesi komisyonlarca uygun görülürken, komisyon raporları da oy birliği ile kabul edildi.

        (CKT-CY-Y)

        28.11.2016 15:57:04 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Bilecik haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bilecik Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler