Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Karakaya, Adana Havalimanı'nın geleceğini gündeme taşıdı

        ADANA (İHA) - Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkan Yardımcısı Adana Milletvekili Prof. Dr. Mevlüt Karakaya, Adana Havalimanı'nın geleceğiyle ilgili net bilgi verilmesini istedi.

        Tarsus'ta 3 yıl önce 'Yap-İşlet-Devret' modeliyle temeli atılan, Temmuz 2016'da yeni bir ihale ile devlet kaynaklarıyla inşaatına devam edileceği açıklanan Çukurova Bölgesel Havalimanı projesi, Adana Havalimanı'nın kapatılacağı iddialarını da beraberinde getirdi.

        MHP Genel Başkan Yardımcısı Adana Milletvekili Prof. Dr. Mevlüt Karakaya, Kamu İktisadi Teşebbüsleri Komisyonu'nda bu iddiaları gündeme getirdi. Bütçesi üzerinde görüşmelerin yapıldığı Devlet Hava Meydanları İşletmeleri'nin (DHMİ) Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Funda Ocak'ın da hazır bulunduğu toplantıda, Karakaya, Adana Havalimanı'nın uzun yıllardır bölgeye hizmet verdiğini, kapatılmaması gerektiğini belirtti. Karakaya, "Adana Havalimanı, şu anda havalimanı olan-olmayan çevredeki birçok ile de hizmet veren bir konumda. Buranın akıbeti ne olacak? Burayla ilgili yapılması gereken birçok yatırım da var. Bakım-onarımdan tutun, birçok konuda belki yapılması gerekenler var. Aynı zamanda buranın AVM olacağı, şehrin ortasında bir rant alanı olarak kullanılacağı şeklinde çok ciddi iddialar var. Dolayısıyla, Adana Havalimanı'nın akıbeti ne olacak; net bir bilgi istiyoruz" diye konuştu.

        (ADN-Y)

        28.11.2016 16:18:46 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Adana haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Adana Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler