Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Kartal ailesinin yol sevinci

        (Fotoğraflı)

        Ahmet Erkut

        ADIYAMAN (İHA) - Adıyaman'ın Sincik ilçesine bağlı Ayengin Mahallesinde ikamet eden Aziz ve Mahmut Kartal'a ait evlerin yolu ilk kez yapılıyor.

        Ayengin Mahallesinde yolu olmayan Kartal kardeşlere ait evlere Sincik Belediyesi tarafından yeni yol açılıyor. Yaklaşık 200 yıl önce dedesinin buraya yerleştiğini belirten Mahmut Kartal, evlerinin önüne kadar ilk kez yol yapıldığını söyledi.

        Mahmut Kartal, "Dedem burada yaşamış, babam 100 yaş gördü ve burada yaşadı. Bizde burada yaşıyoruz. 1990 yılında Sincik ilçe olduğunda evlerimizin aşağısına kadar yol getirdiler.

        Evimiz ile yolun arası 100 metre var, biz evimize götürdüğümüz tüm eşyalarımızı hayvan sırtında taşıyarak götürüyorduk. Sağolsun belediye başkanımız bize yol yaptı. Allah ondan razı olsun. Daha önce evimizin önüne kadar yol olmadığı için hastalarımızı sırtımızda taşıyarak yola götürüyorduk.

        Çocuklarımız, yaşlılarımız, kadınlarımız ve evimize gelen misafirlerimiz kar, kış demeden yola kadar yürümek zorunda kalıyorlardı. Geçen hafta yol açıldı, askerimiz vardı gelen misafirler arabalarıyla evin önüne kadar geldiler. Allah devletimizden ve belediye başkanımızdan razı olsun" şeklinde konuştu.

        Sincik Belediye Başkanı Mehmet Korkut ise, "AK Parti iktidarı ile birlikte Türkiye'nin en ücra köşesinde bile yolu olmayan tek bir ev kalmadı. Bizde AK Parti belediyesi olarak halka hizmet hakka hizmettir anlayışı ile belediyemiz sınırları içerisinde yer alan diğer mahallelerimizde olduğu gibi Ayengin Mahallemizde de yol genişletme, altyapı, asfalta hazırlama, asfalt ve kilit parke taşı döşeme çalışmalarımız devam ediyor. Bu kapsamında yolu olmayan Aziz ve Mahmut Kartal'a ait evlerin yolunu yapmakta bize nasip oldu. Bunda sonrada imkanlar dahilinde ilçemize hizmet etmeye devam edeceğiz" diye konuştu.

        (AE-BRN-Y)

        28.11.2016 16:31:22 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Adıyaman haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Adıyaman Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler